Azonnali hívás
3 ok, amiért nem szabad lemaradni a Metropol-minikoncertről

3 ok, amiért nem szabad lemaradni a Metropol-minikoncertről

2022/10/24 | 7 perc

Ami október 26-án lesz a Könyvtárban

Október 26-án szerdán egy remek könyvet mutatunk be a Multimédiás Könyvtár és Klubban az erdélyi rockzene történetéről, amihez kapcsolódik egy minikoncert is az erdélyi rockzenekarok egyik legnagyobbikától. A Zilahi Csaba által jegyzett Erdélyi MagyaRock 1970-2010 könyvbemutatóhoz a Metropol együttes csatlakozik három taggal. Már persze a könyvbemutató miatt is megéri eljönni, de a Metropolt látni végképp kihagyhatatlanná teszi az alkalmat.

És hogy miért?

 

1.

Mert a Metropol tényleg az erdélyi magyar nyelvű rockzene talán legfontosabb, legnagyobb hatású formációja. Az 1968-ban alakult zenekar 1974-ben adta ki bemutatkozó, háromszámos kislemezét, amit 1978-ban követett az Égig érhetne az ének című első nagylemez, pazar hard rockkal (amit a Moiras Records 2005-ben újra kiadott vinylen).

 

 

2.

Mert itt lesz a zenekar alapító basszusgitáros-mellotronos-énekese, Virányi Attila, a később csatlakozott Szász Ferenc és Dobos József kíséretében. A sokat látott zenésztől bizonyára nagyon izgalmas történeteket hallhatunk majd.

 

 

3.

Mert a zenekar még mindig nagyon jó formában van, ahogyan arról a 2018-ban megjelent, 50. évfordulót ünneplő koncertlemez is tanúskodik.

 

A kolozsvári újságíró, Zilahi Csaba Erdélyi Magyarock 1970–2010 című, hiánypótló kötetében elsősorban azokról ír, akik úgy döntöttek, hogy Erdélyben magyarul énekelnek és munkásságukat felvételek is őrzik. A könyv bemutatóján a szerzővel Vass Norbert beszélget, továbbá a Metropol együttes három tagja egy akusztikus minikoncerttel is készül erre az alkalomra!

2022/10/26 19:00
Multimédiás Könyvtár & Klub