Azonnali hívás
A Battles legjobb vizuálorgiás klipjei

A Battles legjobb vizuálorgiás klipjei

2022/06/15 | 10 perc

A Battles, a matek-rock egyik leginnovatívabb zenekara június 16-án, csütörtökön lép fel a Magyar Zene Házában. Az élő zenekari megszólalást computer technológiával előremutató módon keresztező formáció videoklipek tekintetében is látványos munkákat tett le az elmúlt 15 évben. Hozzuk magunkat adrenalinajzó hangulatba a koncert előtt szemkápráztató Battles-klipekkel.

Az alapmű, zenében és vizualitásban egyaránt. A Battles-féle zenei töredezettséget, részekből egészet összerakó attitűdöt klipben is tökéletesen megvalósító, megunhatatlan sláger.

 

A Matias Aguayo technoproducerrel közös dalhoz szintén díjnyertes, vizuálorgiás video készült. A zenekar szerint Aguayo hangja emeli ki a legjobban a dal szexiségét. A burjánzó-felajzó képek pedig vizuálisan teszik ugyanezt.

 

Gary Numan szintipop-legenda egy – hozzá, a hűvös gépiességéhez illő – robotikusabb dalban vendégeskedik, ehhez egy mechanikusabb video passzol, amiből kiderül, hogy a mozgólépcsőzés bizony veszélyes közlekedési eszköz – de nem annyira, hogy ne lehetne rajta dobolni.

 

A zene „sebességét, tempóját” nagyon finom eszközökkel érzékeltető video: százzal mutatóujjon pörgő kosárlabda, száguldás lehasznált bobpályán, bepörgő vágástechnika.

 

Egy újabb, mozgásokra építő videó, amit teletömködtek vizuális gegekkel, úgymint gördeszka-hajtány perpetum mobile, drón-húzta gördeszkás gitáros.

 

Animációs film egy robotfesztiválról. Mondjuk még egyszer: animációs film egy robotfesztiválról.

 

Ripityára repedt ritmusok, adrenalinajzó energiák, agyserkentőként ható zenei struktúrák, képletek – a Battles zenéjét a matekrock kategóriába szokás bepakolni, de cseppet sem kocka a duó experimentális-elektronikus világa, sokkal inkább lábat-testet bemozdító. Ha már téridomhoz kell hasonlítani, meghökkentő amorf forma. A matek persze annyiban stimmel, hogy nagyon is okos zene ez, agyas grúvokkal, tekervényes hangszereléssel. A matekrock pedig helytálló, a stílus széles spektrumán a kilencvenes évekbeli Slint és a kortárs black midi között a Magyarországon először a Zene Házában fellépő Battles tette naggyá a zsánert.

2022/06/16 19:00
Koncertterem