Azonnali hívás
„A jövő zenészei Európában, Európa Veszprémben” – Ifjúsági zenekarok koncertje

„A jövő zenészei Európában, Európa Veszprémben” – Ifjúsági zenekarok koncertje

Veszprém – UNESCO City of Music
Minden jegy elkelt
2022/10/13
17:30 - 18:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs


Jegytípus:
ülő
Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar
vezényel
Demel Eszter
Solti György Zeneiskola Vonószenekara
vezényel
Bolla Milán
Zeneszerző: Rameau
Táncszvit
Zeneszerző: Händel
Sarabande
Zeneszerző: Händel
Tűzijáték-szvit HWV 351, 3 tétel
Zeneszerző: Boccherini
Menüett
Zeneszerző: Bartók
10 könnyű darab: Megöltek egy legényt (Maros Rudolf átirata)
Zeneszerző: Bartók
Mikrokozmosz Sz. 107, BB 105 - Róka-dal, Magyar tánc (Soós András átirata)
Zeneszerző: Searle
Blues Tango
Zeneszerző: Kókai
Kis verbunkos zene
Zeneszerző: Farkas
Hat magyar tánc
Zeneszerző: Weiner
Csárdás és Rókatánc az I. divertimentóból
Zeneszerző: Bartók
Román népi táncok
Zeneszerző: Mascagni
Intermezzo
Zeneszerző: Bartók
Gyermekeknek – részletek

„A jövő zenészei Európában, Európa Veszprémben” – Ifjúsági zenekarok koncertje

A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar és a Solti György Zeneiskola Vonószenekara a két legismertebb hazai ifjúsági vonósegyüttes. Számos díj jelzi kimagasló teljesítményüket. Fej-fej mellett két ízben értek el megosztott első helyezést az Országos Zenekari Versenyen. Mindketten birtokosai a European Music Festival for Young People rangos belgiumi nemzetközi verseny 1. díjának. 2012 óta tart partnerkapcsolatuk, felléptek együtt a MÜPA Üvegtermében és a Klassz a pARTon sorozatban.

A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar művészeti vezetője Demel Eszter karnagy, a magyar zenepedagógia kiemelkedő alakja, a Kokas-pedagógia jeles képviselője, akkreditált Kokas-oktató. 2020-ban elnyerte a MOL Mester-M Díjat és a Magyar Művészetoktatásért Plakettet, zenekara Gizella- és Megyei Prima Díjas. A Solti György Zeneiskola Vonószenekarának karmestere Bolla Milán hegedűművész, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője, aki gyermekként Veszprémben Demel Eszter zenekarában játszott. Mindkét együttes ápol külföldi kapcsolatokat, felléptek Angliában, Belgiumban, Dániában, Luxemburgban, Hollandiában, Ausztriában, Pozsonyban, Prágában, és az Auer Fesztiválon. „Európai ifjúsági partnerzenekarok találkozása” című programjukban a grazi Johann-Joseph-Fux Konzervatóriummal együttműködésben szerveznek nemzetközi projekteket, melynek keretében 2023-ban Veszprémben, Európa Kulturális Fővárosában a Young Orchestra Riga-Rostock – a Young Academy Rostock projektzenekara is vendégük lesz.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 000 Ft
Elmentem a naptárba:

A Magyar Zene Háza évente több alkalommal kaput nyit egy-egy városra, ezúttal Veszprém város zenei életébe engedünk betekintést az intézményen keresztül - egy többhetes rendezvénysorozat keretében különleges koncertekkel, egyszeri eseményekkel.

2022/10/13 - 2022/11/12

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.