Azonnali hívás
Bacsó Kristóf Triad

Bacsó Kristóf Triad

Magyar Jazz Napja – A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza rendezésében
Jegyet veszek
2022/08/28
18:15 - 19:05
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
tenor szaxofon, effektek
Bacsó Kristóf
Fender Rhodes, zongora
Tálas Áron
dob
Juhász Márton
basszusgitár
Barcza Horváth József

Bacsó Kristóf Triad

A Magyar Jazz Napja 15 éve van jelen a hazai zenei életben, Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a Bacsó Kristóf Triad a 2022 szeptemberében megjelenő Imaginary Faces című új albumának anyagát játssza.

A Magyar Zene Háza és a Magyar Jazz Szövetség közös rendezvénye.

Bacsó Kristóf szaxofonosként és zeneszerzőként is a magyar jazzélet egyik meghatározó alakja, elég csupán annyit említenünk, hogy az elmúlt években négy szerzői lemeze jelent meg, a trió formációtól a kvartett, kvintett felállásokon át egészen a big-bandre írt albumig bezárólag. Bacsó Kristóf számára legfontosabb a saját zenekara, a TRIAD, egy kísérletező zenei műhely, melynek hangzása számos fesztiválon aratott nagy sikert itthon és külföldön egyaránt. Bacsó egyik társa Tálas Áron, akinek elsődleges hangszere a zongora, azonban nagy eredetiséggel nyúl a Fender zongorához és más elektronikus hangszínekhez is. A zenekar másik tagja a dobos Juhász Márton, kinek érzékeny játékstílusa határozza meg a zenekar ritmikai sokszínűségét.

A TRIAD zenéje egyszerre merít a jelenből és a közép-kelet európai zenei tradíciókból. A gondosan kimunkált részek mellett fontos szerepet kapnak a közös improvizációk, illetve a nem megszokott utak keresése. A trió első albuma Pannon Blue címmel jelent meg a BMC Records kiadásában, amelyen a világszerte ismert gitáros, Lionel Loueke volt a vendégük. A lemez 2017-ben elnyerte a Gramofon magazin „Az év magyar jazzlemeze” díját. 2022-ben vettél fel második albumukat Imaginary Faces címmel, mely a BMC Records gondozásában jelenik meg 2022 szeptemberében. A Magyar Jazz Napján ennek az albumnak az anyagát hallhatja a közönség Barcza Horváth József közreműködésével.

 

A nap menetrendje:

13:00 Mitől jazz a jazz? – előadás

14:30 Sárközi Dina Quintet

15:45 Oláh Szabolcs Quartet & Accord Quartet

17:00 Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo & Kovács Linda

18:15 Bacsó Kristóf Triad

19:30 Dresch Quartet

21:00 László Attila Fusion Circus

Partnerek

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

1 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: