Azonnali hívás
Ben Wendel: High Heart

Ben Wendel: High Heart

Közreműködik: Michael Mayo, Shai Maestro, Joe Sanders és Nate Wood
Jegyet veszek
2022/04/22
20:00 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz

Jegytípus:
ülő
szaxofon, fagott
Ben Wendel
ének
Michael Mayo
zongora, billentyűsök
Shai Maestro
bőgő
Joe Sanders
dob
Nate Wood

Ben Wendel: High Heart

A 2010-es évek poszt-bopos, nu jazzes, fúziós jazz-színtereinek egyik kiemelkedő szaxofonosa, Ben Wendel először játszik Magyarországon. Remek hangszeresekből álló allstars zenekarával legutóbbi, 2020-as High Heart című albumával érkezik. A kanadai születésű, de Los Angelesben nevelkedett, ma már New Yorkban székelő szaxofonos-fagottos Wendel régóta működő Kneebody nevű, fúziós formációjával is ismert, na meg arról is, hogy sok kortárs jazzkolléga mellett dolgozott Snoop Dogg-gal és Prince-szel is.

Ben Wendel a nu jazzes Kneebody zenekarral tűnt fel az ezredforduló után, majd fokozatosan érlelte önálló megszólalását, amit 2009-től saját nevén jegyzett szólólemezeivel csiszol. Ezek mellett rengeteg kollaboráció jellemzi, a jazzen túl a hiphoptól az avantgárd metálig (Traun). Sokan mások mellett játszott Tigran Hamasyannal, Antonio Sanchezzel, Louis Cole-lal, sőt, Prince mellett még Snoop Dogg egyik turnéján is fújt. A Kneebodyval és producerként (a zongorista Gerald Clayton 2013-as lemezével) Grammy-jelölt szaxofonos szerzőként szintén számos rangos díjjal elismert, ezek mellett filmzeneszerzőként is kipróbálta már magát. Saját zenéi közül a Csajkovszkij által inspirált The Seasons videoprojekt kapta az egyik legnagyobb elismerést, ebben az év tizenkét hónapját duófelvételekkel idézte meg – Joshua Redmantól Julian Lage-n át Ambrose Akinmusire-ig számos kortárssal. Legutóbbi lemezét, amellyel a Zene Házába is érkezik, egy igazi allstars felállás rögzítette. Shai Maestro zongorista már sokszor koncertezett itthon, eleinte Avishai Cohennel, később saját zenekaraival, Nate Wood viszont először jön Magyarországra, ő az elsők egyike, aki a dob mögött elkezdett több hangszeren játszani. Ugyancsak először láthatja a hazai közönség az egyre több projektben feltűnő Michael Mayo énekest. A High Heart LP a rá mindig is jellemző személyességet emelte még magasabb szintre. Akár úgy, hogy szerzeményeiben arra is reflektál, hogy az ember által túlhasznált technológiai eszközökkel azt is kockáztatjuk, hogy elveszítjük a perspektíváinkat, és miközben a kapcsolatteremtés vágya örök bennünk, az izoláltság veszélye is erősödik. „A High Heart végeredményben a remény projektje számomra, fókuszált és személyes kinyilatkoztatás egy olyan korban, amikor minden művész számára egyre nehezebb megtalálni saját útját a hatalmas zajban.”

Kinek ajánljuk? Minden jazzrajongónak, főleg azoknak, akik az elmélyültebb poszt-bopos ágat kedvelik; nyitott hiphop-fejeknek

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

6 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Interjú Ben Wendellel pénteki koncertje elé a Magyar Zene Házában

Ben Wendel kanadai származású zenész, a 2010-es évek poszt-bopos, nu jazzes, fúziós jazz-szintereinek egyik kiemelkedő szaxofonosa, aki pazar allstars-zenekarral érkezik április 22-én a Magyar Zene Házába Shai Maestro zongoristával, Nate Wood dobossal, Michael Mayo énekessel és Joe Sanders bőgőssel. Wendel alapvetően New Yorkban él, de a pandémia ideje alatt átköltöztek európai származású feleségével Amszterdamba, ahonnan mostanság költöznek majd vissza New Yorkba. A pénteken induló európai turné előtt Amszterdamban értük utol telefonon, a beszélgetés során mesélt arról, hogyan állt össze a Magyar Zene Házában is látható szuper zenekar, hogyan ihlette az internet-nélküliség gondolata a legutóbbi albumát, hogyan zenélt együtt Snoop Dogg-gal, Prince-szel vagy éppen Harcsa Veronikával.