Azonnali hívás
Borbély - Batyu - Lőrinszky: Rögtönzések

Borbély - Batyu - Lőrinszky: Rögtönzések

Minden jegy elkelt
2022/11/23
20:00 - 21:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
szaxofon, fúvós hangszerek
Borbély Mihály
ütőgardon, dob, tánc
Farkas Zoltán Batyu
nagybőgő
Lőrinszky Attila
tánc
Tóth Ildikó

Borbély - Batyu - Lőrinszky: Rögtönzések

Farkas Zoltán Batyu”, a táncházmozgalom legkorábbi és legismertebb figuráinak egyike, Borbély Mihály, a magyar fúvós ethnojazz mestere és Lőrinszky Attila, kísérletező kedvű, széles zenei eszköztárat birtokló nagybőgőművész először áll együtt színpadra, mégpedig a Magyar Zene Házában.

Farkas Zoltán „Batyu” különös szereplője napjaink zenei életének. A táncházmozgalom legkorábbi és legismertebb figuráinak egyike, aki a táncfolklór elmélyült ismerete mellett feldolgozó, szintetizáló szemlélettel is közelít néphagyomány mozgásformáihoz, s hoz létre a népzenei feldolgozásokhoz hasonló, néptánc-alapú crossover folyamatokat. Perkusszív, a zene és a tánc határain billegő koncertanyagát leggyakrabban két külön duóformációban állítja színpadra. E kettősök egyikében Borbély Mihállyal, a magyar fúvós ethnojazz mesterével játszik, míg a másikban a kísérletező kedvű, széles zenei eszköztárat birtokló nagybőgőművész, Lőrinszky Attila a partnere. A három művész először a Magyar Zene Házában áll együtt színpadra, hogy a hagyományos táncanyag és zene textúráját megbontsák, szálaira fejtsék szét, s abból új, a mozgás és a dallam közé feszített anyagot alkossanak.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.