Azonnali hívás
Dresch Quartet

Dresch Quartet

Magyar Jazz Napja – A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza rendezésében
Jegyet veszek
2022/08/28
19:30 - 20:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
szaxofon, basszus klarinét, fuhun
Dresch Mihály
cimbalom
Lukács Miklós
nagybőgő
Gyányi Marcell
dob
Csízi László fj.

Dresch Quartet

A Magyar Jazz Napja 15 éve van jelen a hazai zenei életben, Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, az első esti koncerten a Dresch Quartet a tőle megszokott módon, mint mindig, ezúttal is az újszerűség élményével gazdagítja közönségét.

A Magyar Zene Háza és a Magyar Jazz Szövetség közös rendezvénye.

A zenekar évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével. Elkötelezettség a zenei koncepcióban, tisztelet és alázat a források iránt, kiemelkedő muzsikusok, új és örökzöldnek számító Dresch-szerzemények, sztenderdek Dresch-módra – mindezek együttese adja azt a zenei élményt, amit koncertjeinek közönsége minden esetben az újszerűség élményével gazdagodva tapasztalhat meg.

 

A nap menetrendje:

13:00 Mitől jazz a jazz? – előadás

14:30 Sárközi Dina Quintet

15:45 Oláh Szabolcs Quartet & Accord Quartet

17:00 Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo & Kovács Linda

18:15 Bacsó Kristóf Triad

19:30 Dresch Quartet

21:00 László Attila Fusion Circus

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Partnerek

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.