Azonnali hívás
Egyszólam együttes: „Zöld erdőben táncolnak...„

Egyszólam együttes: „Zöld erdőben táncolnak...„

Jegyet veszek
2022/05/31
20:00 - 21:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Tradicionális zene

Egyszólam együttes: „Zöld erdőben táncolnak...„

Az Egyszólam együttes alapítóinak meghatározó közös élménye a paraszti hagyományban megszólaló egyéni ének és hangszerjáték kifejező ereje. Ez a kifejező erő mély, csakis szájhagyomány útján átvehető előadói eszköztárra támaszkodik, mely biztosítja az előadó szabadságát a változatlan zenei lényeg egyéni változatokban való, sokoldalú újrafogalmazására. Az együttes tagjai is falusi mesterektől igyekeznek átvenni és megjeleníteni ezt a zenei örökséget. A hiteles megszólaltatáshoz a hangszerek – a különböző furulyafélék, a duda, a citera, a gardon – hagyományos formái szükségesek.

A hangverseny címét az együttes egyik CD-jének címe adja: „Zöld erdőben táncolnak” Sobri Jóska híres betyárcsapatának tagjai egy zalai betyárnótában, és ehhez mi más is adhatná a zenét, mint a hosszú- és rövid furulya, a duda és a citera. A dél-dunántúli zenei hagyomány mellett megszólalnak még a magyar nyelvterület más tájainak dallamai is; főleg olyan vidékekről és mesterektől, amelyekhez az együttes tagjait szoros személyes kapcsolatok fűzik: a Székelyföldről, Gyimesből, a Palócföldről.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: