Azonnali hívás
Ephemere

Ephemere

Ingyenes
2022/05/10
21:00 - 22:30
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
Globálzene
ének
Orbay Lilla
ének
Caussanel Izabella
gitár
Stummer Márton
nagybőgő
Arday Dániel
trombita
Sebestyén Patrik
harmonika
Telegdi Gáspár

Ephemere

A Caussanel Izabella és Orbay Lilla köré épülő Ephemere 2020-ban alakult, zenei világa a jazz, sanzonok és a népzene fúziója, amely könnyedén megidézi egy harmincas évekbeli dohányfüstös bár hangulatát. A színes repertoárban saját dalok mellett jazz-sztenderdek, francia szerzemények, popszámok feldolgozásai, és a népzenei hatások is jelen vannak, mindez sajátos hangzásvilágban összpontosul és tökéletesen passzol egy szabadtéri tavaszi este hangulatához.

Az Ephemere (franciául: tiszavirág) – névből adódóan a formáció gyakran kiegészül vendégzenészekkel, spontán fellépések is jellemzik, azonban mostanra egy fix zenekari felállás is kialakult a koncertekre. A duó magja azonban a két énekes. Orbay Lilla a fiatal jazzgeneráció egyik legkiemelkedőbb egyénisége, nemcsak énekes, de komponistaként és saját jazzformációjának vezetőjeként is aktív. A magyar-francia Caussanel Izabella az Ötödik évszak nevű, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zenét előadó formációból is ismert. Az említetteken túl az improvizatív, jazzes játékmód és a megkomponált zenei anyag kontrasztja teszi különlegessé a formációt, amelynek tagjai számos díjjal és elismerésekkel büszkélkedhetnek.

Kinek ajánljuk? Nemcsak a folkjazz és a sanzonos világok hazai kedvelőinek, hanem mindenkinek, aki szeret meglepődni egy (remélhetőleg) langyos tavaszi estén.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes/free entrance
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: