Azonnali hívás
Gadó Gábor Francia Quartet

Gadó Gábor Francia Quartet

Jegyet veszek
2023/01/20
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
gitár
Gadó Gábor
szaxofon
Matthieu Donarier
dobok
Joe Quitzke
nagybőgő
Sébastien Boisseau

Gadó Gábor Francia Quartet

Gadó Gábor a hazai jazzszíntér nemzetközileg is jelentős rangú gitárosa, aki tizenkét év után ezen a koncerten tér vissza Magyarországra a Francia Quartettel, amellyel legnagyobb sikereit aratta. A jazz és a kortárs zene határán mozgó gitáros világszerte ez egyik legelismertebb magyar zenész és zeneszerző, aki hosszú szünet után tér vissza meghatározó formációjával, és az európai turné részeként láthatjuk őket ismét itthon. Ritka alkalom, amit nem szabad elszalasztani.

A nyolcvanas évek eleje óta aktív Gadó Gábor 2000-ben, Franciaországban alapította ezt a Quartetjét, amellyel nagy nemzetközi sikereket ért el a BMC Records gondozásában megjelent lemezekkel és persze a koncertekkel. A Francia Quartet 2011-ben járt utoljára Magyarországon Dave Liebman szaxofonossal, a fellépésről koncertlemez is készült. Gadó kiemelkedő zeneszerző és zenész – egyedi meglátásokkal a klasszikus zenehagyomány és a jazz keresztezésével vált a modern magyar zene egyik meghatározó alakjává. Egy, szó szerint a megszokottól eltérő zenész, aki képes Eötvös Péter, Dave Liebman vagy Aki Takase univerzumával komponálni. Gadó ritka, besorolhatatlan művész, egy titokzatos személyiség, aki a zene mögé rejtőzik, megtagadja a protokoll szabályait, és megvédi művészetének tisztaságát a beszennyező világtól. A Gadó Gábor Francia Quartetet már nagyon régen lehetett látni, most itt az alkalom, garantáltan egyedi koncert várható.

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

3 500 Ft
Elmentem a naptárba:

Jazz-bérlet

 

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Jazz-bérletünk a műfaj sajátosságain belül maradva, azokat mégis nagyon eltérő irányból közelítve kínál minőségi zenei élményeket és új felfedezéseket minden rajongónak.

Koncertek

2023. január 20. (péntek), 19.30 Gadó Gábor Francia Quartet

2023. február 11. (szombat), 19.30 Neumann Balázs Trió: Szavaknál több lemezbemutató Magyar költőóriások verseinek megzenésítése

2023. március 3. (péntek), 19.30 Oláh Krisztián Quartet feat. TRYPL Horns: Music for 24/7 - lemezbemutató 

Bérletár: 8500 Ft

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.