Azonnali hívás
Jacob TV – szerzői est

Jacob TV – szerzői est

Jegyet veszek
2022/10/18
20:00 - 21:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Crossover

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
Zeneszerző: Jacob TV
Tatatata
Zeneszerző: Jacob TV
Farewell Feathered Friends No.1
Zeneszerző: Jacob TV
Postnuclear Winterscenario No.2
Zeneszerző: Jacob TV
Grab it!
Zeneszerző: Jacob TV
Billie

Jacob TV – szerzői est

Jacob TV-re a mai zenei élet egyik legelgondolkodtatóbb provokátoraként, az egyik legvadabb módon szórakoztató zeneszerzőként hivatkoznak a kritikusok. Olyan alkotó, akinek művei képesek megnevettetni, elszomorítani vagy feldühíteni a közönséget – olykor mindezt egyszerre. Nem az intellektuson keresztül próbál hatni, hanem egyenesen a hallgatók szívét veszi célba, és zenéjével olyan mélységekbe tud jutni, ahol nem ritkán csodák történnek.

Jacob TV, azaz Jacob ter Veldhuis holland „avant pop” zeneszerző, aki rock zenészként kezdte karrierjét, majd zeneszerzést és elektronikus zenét is tanult. A számára fontos elődökkel kapcsolatban egyszer úgy fogalmazott, hogy Bob Dylant fontosabbnak tartja Schönbergnél. A klasszikus zene, a jazz, a pop és rock közötti szakadékokat a legváratlanabb eszközökkel képes áthidalni, miközben nemcsak a zenei hangokkal és a beszédhangokkal játszik szabadon, de gyakran különböző vizuális eszközökkel is. Nevezték már a „zene Andy Warholjának”, ő maga pedig gyakran hangoztatja, hogy szereti a zenéjét „megfűszerezni egy kis cukorral”. Nem riad vissza attól sem, hogy darabjaival a mindennapi életre, a minket körülvevő aktualitásokra is reflektáljon, legyen szó elnyomott társadalmi csoportokról, populista politikusokról vagy más, a közéletet megmozgató történésekről. Szerzői estjén a Magyar Zene Házának közönsége szólóhangszeres és kamaraformációkra írt műveinek egy különleges, szuggesztív válogatásával kerülhet közelebb Jacob TV zenei univerzumához.

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

1 800 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.