Azonnali hívás
Japán jazz és világzenei koncert: Keresztműfajok

Japán jazz és világzenei koncert: Keresztműfajok

Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál
Jegyet veszek
2022/09/03
18:00 - 19:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz
Globálzene

Japán jazz és világzenei koncert: Keresztműfajok

Vigyázó szemeiket vessék Távol-Keletre – hangzik a sokak által osztott vélemény, miszerint a klasszikus zene jövőjét nem egyedül Európában és az Egyesült Államokban, de Ázsiában érdemes keresni. Nem csupán az évről évre felfedezett fiatal virtuóz muzsikusok jelzik kelet felemelkedését, hanem az a fúzió is, amely a két világtáj egyesítésével sajátos színeket és formákat hoz létre. A Farkas Gábor által életre hívott I. Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál Japán gazdag zenei kultúráját mutatja be. A szombat délutáni koncerten kitekintéssel a jazz és a világzene felé.

Nem túlzás kijelenteni, hogy Sumie Kaneko zenei gondolkodása több mint egy évezredet ölel fel, hiszen pályája a tradicionális japán zene bűvöletében indul, majd a jazz és az etno felé fordult. Hangszere, a koto 13 húrral rendelkezik, amelyet a játékos pengetővel szólaltat meg. A citerákkal rokon, majdnem két méteres, és egykor minden menyasszonynak illett rajta játszani. A Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál koncertjén Sumie Kaneko a jazzt és a klasszikust szívesen vegyítő magyar zongoraművésszel, Káel Norberttel áll színpadra, akivel nemcsak a crossover stílus iránti vonzalmukban, hanem alma materükben is egyeznek: mindketten a bostoni Berklee College of Music tanulói voltak.

Műsor 

Koto és jazz zongora koncert ismertető előadással a koto hangszerről a japán zenei kultúrában

Közreműködik: Sumie Kaneko (koto), Káel Norbert (zongora)

 

A program a Japán Alapítvány támogatásával valósul meg. 

Partnerek

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

2000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: