Azonnali hívás
Jazz & Maze (Jazzlabirintus) #3

Jazz & Maze (Jazzlabirintus) #3

Osztrák–magyar kijazzelés
Minden jegy elkelt
2022/09/18
19:00 - 20:30
Koncertterem
Típus:
Különleges programjaink
Műfaj:
Jazz
Közös

ének
Manu Domergue
ütőhangszerek
Dés András
ének
Harcsa Veronika
szaxofon
Bacsó Kristóf
szaxofon
Ávéd János
cselló
Clemens Sainitzer
gitár
Fenyvesi Márton
cimbalom
Lukács Miklós
zongora
David Six
nagybőgő
Beate Wiesinger
nagybőgő
Vinicius Ciccone Cajado
dob
Herbert Pirker

Jazz & Maze (Jazzlabirintus) #3

A Magyar Zene Háza időről időre megosztja a kurátori feladatokat egy-egy művésszel, akik egy hétvégi programsorozat keretében bemutatják egy hozzájuk közel álló zenei világ aktuális állását. A harmadik ilyen hétvégén, szeptember 17-18-án Dés András a házigazda, aki vendégeivel egyszeri műsort kínál, nemzetközi együttműködőkkel és olyan formációkkal, amelyek eddig még sehol nem szerepeltek egy színpadon. A második napon kiemelt hangsúlyt kap az improvizatív zene, a meglepetés, a fantázia, valamint a színházi és az interaktív zenei játékok kelléktára.

Manu Domergue francia énekes és mellofon játékos és Dés András ütőhangszeres 2021 szeptemberében Advanced D&D néven tartott rendhagyó koncertet Párizsban. Az eseményen a két zenész a közönséget egy képzeletbeli kalandra invitálta. A publikum a fantáziájára, az improvizatív zene erejére és néhány elrejtett kulcsra hagyatkozva utazott a zenészekkel egzotikus városokba, küzdött meg fenyegető ellenségekkel és fedezett fel varázslatos tájakat. Ennek a koncertnek kibővített verzióját rendezik meg Budapesten a Zene Házában, az egész épületet bejárva, az előző esti koncert bécsi és budapesti résztvevőinek közreműködésével. A budapesti koncert ugyancsak egyszerre épít az improvizatív zene, a színház és az interaktív zenei játékok kelléktárára. A kaland, amelynek pontos forgatókönyvével ismét csak a résztvevő zenészek lesznek tisztában, a meglepetésre, a fantázia szabad szárnyalására, a közösség erejére és persze mindenekelőtt a rögtönzésre épít.

Partnerek

Minden jegy elkelt

Jegyárak

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Osztrák-magyar jazz hétvége

A Magyar Zene Háza időről időre megosztja a kurátori feladatokat egy-egy művésszel, akik egy hétvégi programsorozat keretében bemutatják egy hozzájuk közel álló zenei világ aktuális állását. A harmadik ilyen hétvégén, szeptember 17-18-án Dés András a házigazda, aki egy osztrák-magyar közös hétvégét rendez és vendégeivel egyszeri műsort kínál, nemzetközi együttműködőkkel és olyan formációkkal, amelyek eddig még sehol nem szerepeltek egy színpadon. 

2022/09/17 - 2022/09/18

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.