Azonnali hívás
Kontrasztok és harmóniák

Kontrasztok és harmóniák

Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál
Jegyet veszek
2022/09/02
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs

moderátor
Batta András

Kontrasztok és harmóniák

Vigyázó szemeiket vessék Távol-Keletre – hangzik a sokak által osztott vélemény, miszerint a klasszikus zene jövőjét nem egyedül Európában és az Egyesült Államokban, de Ázsiában érdemes keresni. Nem csupán az évről évre felfedezett fiatal virtuóz muzsikusok jelzik kelet felemelkedését, hanem az a fúzió is, amely a két világtáj egyesítésével sajátos színeket és formákat hoz létre. A Farkas Gábor által életre hívott I. Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál Japán gazdag zenei kultúráját mutatja be. A második japán-magyar esten a kontrasztok és a harmóniák szerepelnek a fókuszban.

A Grammy-jelölt Miho Hazama műveiből több mint tíz hanglemez készült, zenéje nem csupán a szakma fejbólintását vívta ki, hanem a közönség tetszését is. Szólóhegedűre írt B to C című alkotását az ősbemutatót is jegyző Chiharu Taki előadásában halljuk. A különbözőségekben való gyönyörködés jegyében született Bartók Kontrasztok című darabja (egy nagy amerikai jazzszaxofonos, Benny Goodmann megrendelésére), amit a Japánban élő és dolgozó Kohán István klarinétművész, valamint Chiharu Taki és Eva Yulin-Shen előadásában hallunk. A koncertet egy „tiszteletbeli magyar”, Johannes Brahms zongoranégyese koronázza meg, amelyben a szerző magyaros motívumokat rejtett el.

Műsor

Miho Hazama: B to C
Szólista: Chiharu Taki (hegedű)

Bartók: Kontrasztok
Közreműködik: Kohán István (klarinét), Chiharu Taki (hegedű), Eva Yulin-Shen (zongora)

Brahms: g-moll zongoranégyes, Op. 25.
Közreműködik: Akiko Suwanai (hegedű), Luosha Fang (brácsa), Várdai István (cselló), Farkas Gábor (zongora)

Partnerek

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

3000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: