Azonnali hívás
Kórusok Téli Éjszakája

Kórusok Téli Éjszakája

Minden jegy elkelt
2022/02/19
18:00 - 22:15
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Interaktív

Kórusok Téli Éjszakája

Ezen a gyanútlan téli szombat délutánon énekhanggal telik meg a ház, az ország minden tájáról érkező kórusok igazi hangcunamival töltik majd be tereinket. A Magyar Zene Háza büszke arra, hogy a 2013 óta minden évben megvalósuló Kórusok Éjszakájának téli kiadása idén nálunk valósulhat meg, hiszen küldetésünkkel egybevág a rendezvényre kezdetektől oly jellemző zenei stílusok sokfélesége és az amatőr zenélő közösségek támogatása.

A Magyar Zene Háza és a Csíkszerda Egyesület közös produkciója.
 

Argenteus Hangműhely

Az Argenteus Hangműhely elődje a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagóguskar Vegyeskara, karnagyuk, Dr. Kovács Gábor 1998-ban került az élére. Az együttes az Argenteus nevet 2010-ben vette fel, és 2018 szeptemberétől Argenteus Hangműhelyként folytatja tovább munkáját. Soraikban vannak korábbi tagok és új, lelkes énekesek is, kapui pedig mindig nyitva állnak a vállalkozó szellemű jelentkezők előtt. Az együttes koncertjein előszeretettel kísérletezik különböző megoldásokkal. Szeged kóruséletének aktív résztvevője.


Arte Semplice Kamarakórus

Az Arte Semplice Kamarakórus 2011-ben Heltai-Duffek Ildikó vezetésével alakult énekelni szerető baráti társaságból, novemberben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A kórus repertoárján jellemzően reneszánsz, kora barokk, valamint 20. századi és kortárs művek szerepelnek. Az énekkar rendszeresen részt vesz egyházi és világi rendezvényeken, hazai és külföldi kórusfesztiválokon, illetve ad önálló koncerteket. Két versenyszereplésüket – 2017-ben a 16. Budapesti Nemzetközi és 2018-ban a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen – a zsűri ezüst minősítéssel és karnagyi különdíjjal jutalmazta.


Budapesti Lantos Kórus

A Budapesti Lantos Kórus elődje 1950-ben alakult, 1990-től Budapesti Ifjúsági Kórus néven, majd a Lantos nevet 2017-ben vették fel alapítójuk, Lantos Rezső Liszt-díjas karnagy tiszteletére. Vezető karnagyuk Gerenday Ágnes, másodkarnagyuk Szarka Tamás. A kórus repertoárjában misék, oratóriumok és a cappella művek találhatók, többet szerzőjük az énekkarnak vagy karnagyának ajánlott. A kórus 2021-ben átvehette a Csokonai Vitéz Mihály-díjat, amely a hosszabb ideje kimagasló művészeti munkát végző amatőr együtteseknek, művészeti alkotó közösségeknek adományozható legmagasabb hazai kitüntetés.


Jazz and More

A Jazz and More Kórus mindenevő: jazz, pop, kortárs, klasszikus, filmzene, gospel, spirituálé, latin vagy éppen musical - örömmel belekóstol mindenbe. Énekel Wolf Katival és Serbán Attilával, fellép a RaM-ban, a Madách Színházban, a Pesti Magyar Színházban, mindenfelé az országhatáron belül és azon túl is. Közreműködik a Sakk című előadásban és flashmobozik Krakkóban a Sárkány-szobor lábánál. Ez mind a Jazz And More.


KVVKamarakórus

A színes egyéniségű kórustagokat a zene szeretete és az éneklés öröme kovácsolta össze egy energikus, vidám, együtt lélegző és érző csapattá. Tagjaik amatőr énekesek: van köztük egyetemi hallgató, hangmérnök, informatikus, asztalos, zenetörténész, tanár, óvónő, pszichológus, közgazdász és marketing-specialista is. Alapító karnagyuk, Magyaróvári Viktor keze alatt mutatják be egyedi repertoárjukat – a klasszikus és könnyűzene értékeivel. Legszívesebben az általa komponált vagy az együttes számára áthangszerelt a cappella műveket éneklik.


Madách Gimnázium Énekkara

Az idén 140 éves Madách Gimnázium énekkara az elmúlt években jelentős eredményeket ért el itthon és külföldön is. Négy egymást követő évben szerzett Arany minősítést a „Chorus Inside International” nemzetközi minősítő kórusfesztiválon. 2019-ben és 2021-ben egyedüli együttesként képviselte Magyarországot. Karnagyuk, Krasznai Gáspár kétszer is elnyerte a “Legjobb karnagy” díjat. A kórustagok többsége nem tanult zenét, és nem olvas kottát. De lelkesedésüknek és kitartásuknak köszönhetően koncertről-koncertre katartikus zenei pillanatokat élnek át közönségükkel együtt.
 

Oriolus Kamarakórus

Az Oriolus Kamarakórus az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola végzőseinek köréből formálódott 2008-ban. Azóta is amatőr kórusként működik, számos új taggal bővült, ma nagyjából 35 főt számlál. Az együttes vezetői Weiszburg Zsuzsanna és Mészáros Péter. Koncertjeiken egyházi és világi, régizenei és modernebb darabok egyaránt megszólalnak. Magyarországi zenekarokkal együttműködve oratorikus műveket is adtak már elő. 2012 óta több nemzetközi versenyen is sikereket értek el. 2010-ben és 2019-ben két lemezt is felvettek Sangria, illetve Oriolus címmel.


Prelude Vegyeskar

A Prelude Vegyeskar hagyományos, régi vágású amatőr énekkar, ahol a tagokat az éneklés szeretete mellett a fajsúlyos kórusművek mélyebb rétegeinek feltárása motiválja. Ez a munka nehéz, fáradságos, sokszor keserves, de megéri végigküzdeni ezt az utat. A kórus tagjai hisznek abban, hogy olyan zenei felfedezéseket tehetnek, és olyan lelki élményekkel gazdagodhatnak ezáltal, amelyek teljesen új dimenziókat nyitnak meg a műkedvelő muzsikusok számára.


Song Factory Budapest

A Song Factory Budapest fiatalokból álló kórus, amely magyar és nemzetközi könnyűzenei feldolgozásokat ad elő. Igényes a cappella és hangszerkíséretes dalok éneklésével teremtenek hidat a kóruséneklés és a közönség között. Az együttes eltérő szakmai és kulturális háttérből érkező tagjai sokéves közös zenei múlttal és széleskörű fellépési rutinnal büszkélkednek. Repertoárjukban pop-, rock-, jazz-dalok, gospelek és spirituálék, valamint filmzenék többszólamú feldolgozásai szerepelnek, melyekkel fesztiválok, adventi vásárok, bálok és egyéb kulturális és céges események programját színesítik.


Tutti Cantabile Énekegyüttes

A Tutti Cantabile Énekegyüttes 2006-ban jött létre a budapesti Eötvös József Gimnázium öregdiákjaiból. Zenei érdeklődésük, repertoárjuk a régizenétől a kortárs könnyű műfajokig sokféle irányba terjed. A Tutti Cantabile nem hivatásos együttes, mégis több, mint egy kórus: baráti társaság, amely keresi az együtt zenélés legdemokratikusabb lehetőségeit, a közös tanuláson, kísérletezésen alapuló műhelymunkát.


Virágzó Énekegyüttes

A Virágzó Énekegyüttes a Kórusok Éjszakája alkalmából, Tóth Árpád felkérésére alakult. Tagjai a budapesti Hubay Jenő Zeneiskola népzene tanszakos növendékei, akik énekhangjukkal helyettesítik jól megszokott hangszereiket. A vonós muzsika harmóniavilágát, az ősi zenei hagyatékunkat énekhangjukkal aktualizálják, a többszólamúság jegyében. Több népdal harmóniakíséretét Tóth Árpád írta számukra. Gózon Éva karvezetésével műsorukban olyan népdalokat dolgoznak fel, amelyek az élet kihívásairól, annak örömeiről, bánatairól, a párválasztásról, a szerelemről szólnak.


Vox Humana Énekkar

A KÓTA-díjas Vox Humana Énekkar 1938-ban alakult. Az évtizedek során sikerrel szerepelt jelentős hazai kórusversenyeken. Visszatérő és elismert szereplője az Arezzoi Nemzetközi Kórusversenyeknek. 1980-ban az együttes elnyerte a BBC "Énekeljenek a népek" rádiós versenyének legrangosabb Ezüst Rózsa-díját. Az énekkar Európa szinte valamennyi országában koncertezett, öt alkalommal vett részt az EUROPA CANTAT fesztiválon. A kórus – gazdag a cappella és oratorikus repertoárjának köszönhetően – nagy megbecsülésnek örvend az itthoni zenei életben. Karnagyuk 2011 óta Sándor Bence.


Vörösmarty Zenei Tömörülés

A Vörösmarty Zenei Tömörülés a józsefvárosi Vörösmarty Gimnáziumban működő zenei együtteseket, hangszeres és énekes szólistákat gyűjti egybe. Az iskolai kórus mellett tanár-diák kórus, hangszeres együttes is működik, repertoárjukon a klasszikus zenei múlt darabjai, versmegzenésítések, valamint igényes könnyűzenei darabok szerepelnek. Idén új kalandba fogtak: a kóruséneklést összeházasítják a vezetőjük, Pap Gábor által kidolgozott Dramatikus Zenei Gyakorlatok módszerével. A Kórusok Téli Éjszakáján a közönség ebből a zene-szöveg-mozgás kombinációjára épülő programból kap ízelítőt.


Veszprém Város Vegyeskara

Az 1956-ban alapított együttes ma már több generációs „kóruscsalád”: Vegyeskar, „Vokál” ifjúsági kórus, „Dúdoló” népzenei együttes és „Z-Vitamin” dalkör is működik, több vokális műfajt átfogó repertoárral. Veszprém és környékének életében nagy szerepet tölt be az egyesület, koncertjei, pedagógiai programjai és fesztiváljai közösséggé szervezik az éneklőket. Részt vesznek a hazai (KÓTA) és nemzetközi kórusszervezetek (Europa Cantat) szakmai munkájában, és mindenütt sikert aratnak fellépéseik. Jelenleg nagy terveket szőnek a „Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023” évadára.


Wekerletelepi Szent József Kórus

A Wekerletelepi Szent József Kórus 1990-ben alakult Kaposi Gergely és Dallos Erika vezetésével. Fő céljuk a templomi liturgikus szolgálat, és rendszeresen adnak koncertet, ahol a kórusirodalom reprezentatív darabjait tűzik műsorra. Karvezetőjük 2015-től 2021 őszéig Kiss Boldizsár volt, aki kóruskarnagyi diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Jelenleg Uzsaly Bence a kórus vezetője. Szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, ahol kórusvezetőként, zongorakísérő-korrepetitorként, zeneismeret- és ének-zenetanárként és zenekari karmesterként is diplomát szerzett.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Elmentem a naptárba: