Azonnali hívás
Krulik Ábel: Nusantara (2016)

Krulik Ábel: Nusantara (2016)

Sonus Cordis vonósnégyes
Ingyenes
2022/08/13
20:00 - 21:30
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Különleges programjaink
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Film

Programsorozat:

Krulik Ábel: Nusantara (2016)

A Szabadtéri színpadon futó Zene és Film sorozatban ritkán látható némafilmeket és dokumentumfilmeket vetítünk, a moziélményt pedig élőzenés kíséret teszi egyedivé. A világban már bejáratott formula júliustól a Városligetben is megjelenik, a második ilyen esten ezúttal Krulik Ábel: Nusantara című, Indonéziáról szóló filmjét a Sonus Cordis vonósnégyes (Krulik Eszter - hegedű, Lachegyi Róza - hegedű, Szűcs Boglárka - brácsa, Mády-Szabó Eszter - cselló) élő koncertje kíséri.

Krulik Ábel Nusantara című kísérleti dokumentumfilmje az első, Indonéziában töltött éve alatt, utazásai közben készült, a szemlélődő utazó tekintetével mutatja be ezt a természetileg és kulturálisan egyaránt sokszínű hatalmas országot, amely a világ legnagyobb szigetországa. A film címe – amely Indonézia régi elnevezése – is erre utal, jelentése: Szigetek között.

A Nusantara az indonéz szigetvilág mindennapi életét bemutató lassú tempójú kísérleti dokumentumfilm. A tengeri életet, a mezőgazdaságot, a vallást, a városok életét bemutató képsorok narráció és dialógus nélkül, csak a mozgókép és a zene használatával, színészek, karakterek, vagy bármilyen konvencionális történetvezetés nélkül, mégis elementáris erővel, komplex audiovizuális élményt kínálva engedik a nézőt bepillantani egy távoli világba.

Rendezô, operatôr, vágó: Krulik Ábel

A Sonus Cordis a film kísérőzenéjeként részleteket játszik Csernovszky Márk, Dror Binder, Faragó Dániel, Frank Tamás, Samer Aleid és Szentpáli Roland vonósnégyeseiből.

 

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes/free entrance
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.