Azonnali hívás
László Attila Fusion Circus

László Attila Fusion Circus

Magyar Jazz Napja – A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza rendezésében
Jegyet veszek
2022/08/28
21:00 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
gitár
László Attila
billentyűk
Nagy János
basszusgitár
Lattmann Béla
trombita
Pecze Balázs
szaxofon
Lakatos Sándor 'Soso'
harsona
Csapó Krisztián
dob
Zombori Attila

László Attila Fusion Circus

A Magyar Jazz Napja 15 éve van jelen a hazai zenei életben, Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a koncertek sorát az László Attila Fusion Circus fellépése zárja.

A Magyar Zene Háza és a Magyar Jazz Szövetség közös rendezvénye.

A László Attila Fusion Circus a Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és pedagógus László Attila legújabb formációja. A zenekarban a ritmusszekció mellett egy háromtagú fúvósszekció is helyet kapott, ami kibővíti a hangszerelési lehetőségeket László Attila egyedi kompozícióinak előadásában. Mivel a zenekar minden tagja briliáns szólista is, a Fusion Circus koncertjei a hangszínek és ritmusok izgalmas keverékét, 'fúziós elegyét' kínálják. László Attila olyan jazz nagyságokkal játszott együtt, mint Anthony Jackson, Bob Mintzer, Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Billy Cobham és Peter Erskine. Saját zenekarait 1975 óta vezeti. Az 1980-as években Tony Lakatossal megalapította a Things zenekart, amely úttörő szerepet vállalt a fúziós jazz magyarországi meghonosításában. Zeneszerzőként, hangszerelőként és gitárosként több mint 28 éve folyamatosan együtt dolgozik Charlie-val koncerteken és lemezfelvételeken. Nevéhez fűződik a Charlie Jazz formáció zenei koncepciójának kialakítása a 2000-es években. Cserháti Zsuzsa zenei visszatérését jelentő albumokon is meghatározó szerepet vállalt.

 

A nap menetrendje:

13:00 Mitől jazz a jazz? – előadás

14:30 Sárközi Dina Quintet

15:45 Oláh Szabolcs Quartet & Accord Quartet

17:00 Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo & Kovács Linda

18:15 Bacsó Kristóf Triad

19:30 Dresch Quartet

21:00 László Attila Fusion Circus

Partnerek

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: