Azonnali hívás
Magyar Jazz Quintet

Magyar Jazz Quintet

Jegyet veszek
2022/06/04
19:00 - 20:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz

Jegytípus:
ülő
Fender Rhodes, billentyűk
Szakcsi Lakatos Béla
trombita
Fekete-Kovács Kornél
gitár
Bende Zsolt
bőgő
Orbán György
dob
Kőszegi Imre

Magyar Jazz Quintet

A Magyar Jazz Quintet története ötven évvel ezelőtt kezdődött a Rákfogóval, Szakcsi-Babos-Ráduly-Orszáczky-Kőszegi legendás kvintettjével. A frenetikus hatású együttes billentyűse, Szakcsi Lakatos Béla néhány éve újra életre keltette zenekarát Babos Gyulával és Kőszegi Imrével. A formáció azonban Babos Gyula halála után átalakult, és most Magyar Jazz Quintet néven folytatja.

A kibővült, átalakult, Magyar Jazz Quintet néven jórészt új repertoárral most bemutatkozó formáció friss hangzások után kutat, a kompozíciókra Robert Glasper, Miles Davis, Joe Zawinul gyakoroltak hatást. Szakcsi Lakatos Béla a Fender zongora határait feszegeti, Fekete-Kovács Kornél és Fenyvesi Márton játékát elektronikus effektek teszik 21. századivá, míg Kőszegi Imre a külön erre a projektre készíttetett cintányérokkal és kiegészítőkkel teszi még színesebbé játékát. Műsorukon Herbie Hancock, Joe Zawinul, Miles Davis, John Coltrane témáiból kiinduló, egyedi és izgalmas hangzásokban, formai megoldásokban sziporkázó számok mellett saját kompozíciók is szerepelnek.

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: