Azonnali hívás
Matiné koncert: Veronaki

Matiné koncert: Veronaki

Minden jegy elkelt
2022/01/29
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Koncert
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
ének
Tarján Veronika “Veronaki”
ütőhangszerek
Mogyoró Kornél
népi fúvós hangszerek
Szokolay “Dongó” Balázs
harmonika, saz, ének
Árkosi Szabolcs
gitár
Gotthard Mihály
basszusgitár
Herr Attila

Matiné koncert: Veronaki

A 2014-ben indult Veronaki zenekar gyerekeknek és családoknak szóló zenét játszik, a Magyar Zene Háza nyitóhétvégéjén szombat délelőtt ad matinékoncertet a hatfős formáció. A Mogyoró Kornél és Tarján Veronika által alapított, Fonogram-díjas Veronaki célja, hogy családoknak szóló igényes, szerethető zenét alkosson. Szem előtt tartják azt is, hogy mire az őket hallgató generáció felnő, művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség váljon a közönségből.

A Veronaki zenekart Tarján Veronika énekes, meseíró és Mogyoró Kornél ütőhangszeres, zeneszerző alapította, remek hangszeresekkel kiegészülve. A Veronaki mesés világa Tarján Veronika meséiből és szövegeiből építkezik, és alkot egyedülálló zenei világot, amit a gyermekek és a felnőttek is egyaránt élvezhetnek. A zenekar első nagylemeze Világforgó címmel jelent meg, ezen különböző kultúrák népdalait dolgozták fel. Majd a nagyközönség számára a következő pár évben Veronika nagymamája, Varga Katalin gyerekirodalmi remekeit zenésítették meg. A Gőgös Gúnár Gedeon című könyvből két lemezük is megjelent, Libabál és Kiugrott a gombóc címmel. A 2019 májusában, ugyancsak Varga Katalin könyvéből született albumuk, a Mosó Masa mosodája mellé egy 12 részes animációs videó-sorozat is megjelent a zenekar YouTube-csatornáján, amely a mai napig töretlen sikerrel fut. A lemez pedig 2020-ban Fonogram-díjat kapott, a legjobb hazai gyermeklemez kategóriában. A Veronaki zenei palettája rendkívül színes. Jellemző, hogy egy dalon belül jelennek meg népzenei és popzenei elemek, legyen az afro, balkáni, erdélyi vagy akár blues zene. A hangszerelés szintén változatos, találkozhatunk a török vidékekről származó hosszú nyakú szazzal, a moldvai népzenéből ismert kobozzal, egzotikus, különleges ütőhangszerekkel, gitárral, brácsával, tamburákkal, tangóharmonikával és nagybőgővel. A zenei sokszínűséget a többszólamú vokális megszólalás tetézi. „A Veronaki zenéje nekem a családról szól, és azt szimbolizálja, hogy ha elültetünk egy magot, és azt gondozzuk, erdő lesz belőle. Erdő, amely táplálékot, levegőt, hajlékot ad a benne élőknek. Szeretem ezt az erdőt, s szeretném, hogy egyre többen gondozzuk és egyre nagyobb legyen” – ecseteli Tarján Veronika a zenekar ars poeticáját.

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet alapján zenés-táncos rendezvényt kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek látogathatják.

A belépés két módon lehetséges:

  • Érvényes védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával
  • EESZT telefonos alkalmazáson belüli védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával

Nem magyar állampolgárok vagy magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok esetében elfogadunk uniós digitális Covid-igazolást is az oltottságról vagy átesettségről.

A jogszabály értelmében nem áll módunkban elfogadni semmilyen más (papír)formátumú igazolást, sem negatív PCR tesztet (sem oltási igazolást, sem orvosi papírokat).

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Elmentem a naptárba: