Azonnali hívás
Minka: Felhők

Minka: Felhők

Petőfi album – lemezbemutató koncert
Jegyet veszek
2023/03/15
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Költészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
ének
Pátkai Rozina
szaxofon
Ávéd János
basszusgitár
Tóth István
gitár, sampler
Dóczi Bence
laptop
Fenyvesi Márton
dob
Szabó Dániel
szöveg
Horváth Kristóf Színész Bob

Minka: Felhők

Pátkai Rozina 2010 óta koncertezik aktívan, eleinte, mint jazz- és bossa nova-énekes volt ismert, de Minka nevű projektjével a szokásostól eltérő, meglepő, izgalmas, jórészt elektronikus alapú versfeldolgozásokkal kezdett jelentkezni, és a nyugatos költőket, valamint Pilinszkyt feldolgozó anyagai után már harmadik ilyen nagylemeze érkezik, amelynek március 15-én a Zene Házában lesz a bemutatója. Naná, hogy ezúttal Petőfi versei szerepelnek a fókuszban.

Minka zenei világa nem fogja meglepni azokat a hallgatókat, akik nyomon követték az énekesnő alkotói tevékenységét az utóbbi években. A tradicionális (Vocé e Eu) és a modern (Paraiso na Terra) bossa nova lemezek után a 2019-ben megjelent Taladim már rengeteg elemében mutatott útkereső törekvéseket. A Minka és a Tilos csillagon – Pilinszky János versei azonban inkább a művésznő intermediális kísérleteinek (hangzó képeinek, montázsainak, performanszainak) illetve az EM90 zenekar Erdély Miklós verseiből összeállított Rossz szórend című lemezének az egyenes vonalú folytatása. Horváth Kristóf Színész Bobbal nemcsak a Tilos csillagon albumon, Pilinszky János versein dolgoztak együtt, hanem 2022-ben a Poets of Today – Voices of Tomorrow EU-s projekt magyar nagykövetei lettek. A PoT-VoT nemzetközi törekvés arra hivatott, hogy közelebb hozza a költészetet a fiatalokhoz. A 2023-as év újabb közös előadást is hoz, amelynek legújabb főszereplője Petőfi Sándor.

Felfedező-bérlet

 

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Felfedező-bérletünk lebontja a műfaji határokat és izgalmas útvonalat határoz meg. Ha keresed az újat, nem konkrét műfajokban, hanem élményekben gondolkodsz, akkor itt egy útlevél, amit neked találtunk ki!

Koncertek

2023. január 6. (péntek), 19.30 WH: Shakespeare marad Nádasdy Ádám, Sena Dagadu, Márkos Albert, Gryllus Samu, G. Szabó Hunor, Fábri Flóra, Eva Leonie Fegers, Varga Vince, Bolcsó Bálint 

2023. február 24. (péntek), 19.30  Tabula Rasa #4 - Kurátor: Sainkho Namtchylak (Tuva) Mészáros Ádám, Hock Ernő, Halmos András 

2023. március 15. (szerda), 19.30 Minka: Felhők

Bérletár: 9000 Ft       

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

3 500 Ft

bérlet ár: 9000 Ft

Elmentem a naptárba:

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.