Azonnali hívás
 MORDÁI – Álom esett a szememre lemezbemutató

MORDÁI – Álom esett a szememre lemezbemutató

Jegyet veszek
2023/01/21
19:30 - 21:15
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Globálzene
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
álló
ének
Nové Soma
szaxofon
Kapusi Viktor
szaxofon
Varga Dániel
gitár
Vértesi Ferenc
basszusgitár
Csernovszky Márton
dob
Szabó-Sipos Ágoston

MORDÁI – Álom esett a szememre lemezbemutató

A Mordái a hatvanas-hetvenes évek kísérletező magyar népzenei vonulatából és sejtelmes-melankolikus, sötét indie-rockból és jazzből táplálkozó „útonálló” folkrock zenekar. A pszichorockos Middlemist Redből és az indietronicás Samurai Drive-ból is ismert Nóvé Soma frontember 2020-ban adta ki a Mordái cím nélküli bemutatkozó albumát, majd hattagúvá bővült felállásban 2022 októberében jelentette meg második nagylemezét (Álom esett a szememre címmel). A nemzetközileg is komoly érdeklődést generáló zenekar a Zene Házában mutatja be a friss kiadványt.

A Muzsikás, Sebő, Kolinda nevével fémjelzett hetvenes évekbeli progresszív folk irányzat és a klasszikus angolszász gitárzene, valamint a jazz találkozásából született, népdalfeldolgozásokra építő Mordái már első nagylemezével nagy figyelmet váltott ki, saját meghatározása szerint hangvételében „az útonállók sötét szellemiségét idézte meg.” A kiadvány nemzetközi érdeklődést is generált a zenekarnak, amely többek közt az európai viszonylatban fontos ugródeszkának számító Eurosonic fesztiválon is bemutatkozott. A formáció a két lemez között felállásában átalakult, és hattagúvá bővült, immár két szaxofonnal képvisel markáns saját megszólalást. A második nagylemez zenei világát nagyban befolyásolta, hogy a dalszerzésben a teljes zenekar (Nóvé Soma énekes mellett: Vértesi Ferenc – gitár, Kapusi Viktor – szaxofon, Csernovszky Márton – basszusgitár, Szabó-Sipos Ágoston – dobok, Varga Dániel – szaxofon) is részt vett, a végeredmény pedig hat különböző zenei identitás sajátos amalgámja lett. A remek anyag ezúttal is népzenei ihletésű, de az első lemez Muzsikás által meghatározott világa helyett eggyel visszább nyúl: archív gyűjtések jelentették az alapot, de Weöres- és Petőfi-versrészletek is bekerültek a repertoárba. A geolokációs lemezpremier (azaz a zenekari honlapról bizonyos pontokon aktiválódik a lejátszó) közösségi élményt kínált a rajongóknak – a lemezbemutató koncert a Zene Házában pontosan ugyanezt fogja tenni.

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

3 000 Ft

A koncertterem elrendezése: álló

Elmentem a naptárba:

Pop/rock-bérlet

 

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Pop/rock bérletünk generációkon átívelő kalandokra invitál 3 bátran kísérletező, műfaji határokat feszegető, ikonikus produkció segítségével.

Koncertek

2023. január 21. (szombat), 19.30 Mordái lemezbemutató

2023. február 4. (szombat), 19.30 Vágtázó Halottkémek Vendég: Stone Sober

2023. március 11. (szombat), 19.30 Decolonize Your Mind Society lemezbemutató koncert

 Bérletár: 8 000 Ft

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.