Azonnali hívás
Mozgásban: a Kalász Banda koncertje

Mozgásban: a Kalász Banda koncertje

Jegyet veszek
2022/05/10
20:00 - 21:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Tradicionális zene

Jegytípus:
ülő
hegedű
Kalász Máté
hegedű, ének
Halmos Attila
brácsák, szaxofon
Kaszap Attila
kontra
Fekete Antal 'Puma'
bőgő
Molnár Péter

Mozgásban: a Kalász Banda koncertje

A Kalász Banda a magyar táncházélet egyik meghatározó, dinamikus formációja. A népzene elhivatott ismerői, előadásmódjukban a muzsika nyerseségét, mozgását, erős dinamikáját, szabadságát helyezik előtérbe. Céljuk a népzene mély bugyrait minél jobban kiaknázni, annak üzenetével, lelkiségével, érzelmi töltetével együtt.

Kalász Máté népzenész, prímás elsősorban a magyarpalatkai és egyéb belső-mezőségi hegedűsök zenei anyagának avatott játékosaként, de egyéb magyar régiók vonóshagyományának elmélyült előadójaként is ismert a táncházmozgalomban. 2017-ben indította útjára saját együttesét, melynek szellemiségét így mutatja be saját szavaival:
„A klasszikus értelemben vett zenekarok arányaiban manapság kisebbségbe kerültek. Amíg korábban sokszor egy zenekarral végig tudta zenélni az életét egy adott személy, addig ma már ezt sokszor nem tudja megtenni, mert a sokféle igény miatt, sokféle zenét (felállást) igényel a hallgató vagy a zenész. Ennek következménye, hogy sokszor a zenész rászorul, hogy akár több felállásban is szerepeljen. Jómagam jelen pillanatban is több csapatnak, zenekarnak, projektnek vagyok részese. Mégis a leginkább a Kalász Bandával tudom kifejezni a saját zenei ötleteimet. Nem projektnek gondolom ezzel együtt ezt a csapatot. Legfontosabb célként a gondolat megfogalmazását és annak átadását jelöltem ki. Jelenleg ebben a zenekarban szereplő személyekkel tudom ezt leginkább véghez vinni, nem csak szakmailag, hanem emberileg és lelkileg is."

 

Jegyet veszek

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.