Azonnali hívás
Neumann Balázs Trió: Szavaknál több lemezbemutató

Neumann Balázs Trió: Szavaknál több lemezbemutató

Magyar költőóriások verseinek megzenésítése
Jegyet veszek
2023/02/11
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Különleges programjaink
Műfaj:
Jazz
Költészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
zongora
Neumann Balázs
dobok, ének
Kaszás Péter
nagybőgő
Máthé László
ének
Szőke Szandra
ének
Szakonyi Milán
ének
Farkas Gábor Gábriel
ének
Zentai Márk
ének
Szolnoki Péter
szárnykürt
Fekete István
billentyűk
Erdélyi Péter
harmonika
David Yengibarian
tárogató
Dennert Árpád
próza
Tóth Sándor

Neumann Balázs Trió: Szavaknál több lemezbemutató

A jazz-zongoraművész-zeneszerző-hangszerelő Neumann Balázs által vezetett Neumann Balázs Trió 2022-ben adta ki Szavaknál több című albumát, amelyen magyar költőóriások verseit zenésítette meg. Ráadásul Neumann Balázs nyerte a 2022-es Versünnep fődíját az Éjféli fürdés című Pilinszky János versre komponált darabjával. A koncerten természetesen ez a szerzemény is elhangzik, ahogy a Nemes Nagy Ágnes, Tóth Árpád, Juhász Gyula, Kosztolányi Dezső, Ady Endre, József Attila verseire épülő nagylemez többi dala is, mégpedig a Trió mellett az albumon közreműködő énekesek, zenészek jelenlétével.

A tanárként is elfoglalt Neumann Balázs filmekhez, színházi produkciókhoz, festményekhez is komponált zenét. Hangszerelt a Savaria Szimfonikus Zenekarnak, illetve a Liszt Ferenc Kamarazenekarnak. Számos lemezen zongoristaként, zeneszerzőként, hangszerelőként, vagy zenei rendezőként dolgozott. 2005-ben alapított Triójával, Kaszás Péter dobossal és Máthé László bőgőssel ezúttal versfeldolgozásokat készített, mégpedig klasszikus lírikusok alapműveiből, számos közreműködővel. A lemezbemutató koncerten a vendégművészek is megjelennek, Szőke Szandra, Szakonyi Milán, Farkas Gábor Gábriel, Zentai Márk és Szolnoki Péter énekesek, illetve Dennert Árpád szopránszaxofonos, David Yengibarian harmonikás, Fekete István szárnykürtös és Erdélyi Péter billentyűs, továbbá Tóth Sándor prózával. „A versekre írt zenéim alkalmazott művészetként jelennek meg, tehát semmiképpen sem lehet pusztán zeneszerzői ambíciók kibontakozása, mindinkább a vers tisztelete ihlette munka, mély alázattal” – mondta az est darabjairól a zeneszerző.

JAZZ-BÉRLET

 

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Jazz-bérletünk a műfaj sajátosságain belül maradva, azokat mégis nagyon eltérő irányból közelítve kínál minőségi zenei élményeket és új felfedezéseket minden rajongónak.

Koncertek

2023. január 20. (péntek), 19.30 Gadó Gábor Francia Quartet

2023. február 11. (szombat), 19.30 Neumann Balázs Trió: Szavaknál több lemezbemutató Magyar költőóriások verseinek megzenésítése

2023. március 3. (péntek), 19.30 Oláh Krisztián Quartet feat. TRYPL Horns: Music for 24/7 - lemezbemutató 

Bérletár: 8500 Ft

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

3 000 Ft
Elmentem a naptárba:

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.