Azonnali hívás
Oláh Ibolya lemezbemutató

Oláh Ibolya lemezbemutató

Jegyet veszek
2022/05/04
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop

Jegytípus:
álló
ének
Oláh Ibolya
billentyűs hangszerek, ütőhangszerek, vokál
Födő Sándor
gitár, vokál
Csókás Zsolt
basszusgitár
Papesch Péter
dob, vokál
Kottler Ákos
szaxofonok
Cserta Balázs
trombita
Hámori János

Oláh Ibolya lemezbemutató

A Dal 2022 című televíziós műsort frissen megnyert Oláh Ibolya 2022-ben új dalokkal és nagylemezzel tér vissza, úgy általában újrafogalmazza magát, gitárral a kezében, friss zenekarral és alkotótársakkal, Födő Sándor zeneszerzővel, Hegyi György és Csakmag Vivien szövegírókkal és saját szerzeményeivel. A Nem adom el című, tavasszal megjelenő nagylemezének címadó felvétele nyerte A Dal 2022-t, az új album pedig majd ezen a koncerten debütál, a tőle megszokott őszinteséggel, zenei mélységgel, és elementáris, sodró rock’n’rollal.

Oláh Ibolya autodidaktaként merült el a zenélés és éneklés világában, ösztönös tehetsége hamar meg is mutatkozott, a Megasztár 2003-as, első évadában egészen a fináléig jutott, ahol végül második helyezett lett. Ritka mélységű, karcos, de erővel teli hangja generációja egyik legizgalmasabb énekesévé tette, akinek már 2004-es első lemezét (Egy sima, egy fordított) félig a Presser Gábor-Sztevanovity Dusán szerzőpáros, félig Novák Péter írta. Az egy évvel későbbi második album (Édes méreg) beharangozó dala, a Magyarország az egyik legnagyobb slágere lett. Oláh Ibolya közben színházi és filmes szerepekben is sikerrel próbálta ki magát (sőt, korábban labdarúgóként is), 2010-ben pedig harmadik albuma is megjelent, az El merem mondani már címével is jelezte, hogy az életéről, érzéseiről, és az előző évek történéseiről szólnak dalai. 2018-ban aztán ismét Presserrel dolgozott, hogy a 28 dalos Voltam Ibojka című könyv-cd anyagát nagyobb részben kortárs költők versei adják. A rengeteg rangos díjjal kitüntetett énekes tavasz folyamán megjelenő ötödik sorlemezét Födő Sándor által komponált és hangszerelt dalok uralják, Oláh Ibolya pedig pályájuk csúcsán járó zenészeivel olyan gitáralapú, világzenei elemeket is vegyítő pop-rockzenét ad elő, amelynek őszintesége mindig is jellemezte pályáját.
 

Jegyet veszek

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.