Azonnali hívás
Operabeavató: Bánk bán-sorozat 2. rész

Operabeavató: Bánk bán-sorozat 2. rész

Minden jegy elkelt
2022/10/25
19:00 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Különleges programjaink
Programsorozat
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
Melinda
Kolonits Klára
Ottó
Tötös Roland
Gertrúd
Lusine Sahakyan
Biberach
Szélpál Szilveszter
Király
Pataki Bence

Operabeavató: Bánk bán-sorozat 2. rész

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié?

Az Operabeavató-sorozat azt vallja, hogy ezen két terület egyesülése, azaz az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő beszélgetős koncertsorozat 2022/23-as évadban Erkel Ferenc Bánk bán című művének elemzésével folytatódik a Magyar Zene Házában.

A nézőket az előadásokon az ötletgazda Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, míg az operai próbafolyamatba Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi és megismételhetetlen beavatókhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak. Az Operabeavatókon minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie.

A 2015-ben útjára indult Operabeavatót Dinyés Dániel először az Ördögkatlan Fesztiválon hívta életre. A Delta Produkció rendhagyó sorozata évek óta telt ház előtt bizonyít, és teszi mindenki számára élménytelivé az opera műfaját. A cél, hogy a színházkedvelő, a már operarajongó, vagy még operafélő, és a szórakozni vágyó néző számára is egyedülálló élményt nyújtson. A beszélgetős koncerteken olyan összefüggések után kutatnak az alkotók a legismertebb művekben, amelyekre egy szokványos operaelőadás alatt nincs lehetősége a hallgatónak. Aki már járt Operabeavatón tudja, hogy nincs két egyforma előadás. Mindennek középpontjában az improvizáció áll, a néző előtt próbált jelenetekkel nem csak egymást, de a közönséget is megnevetteti a csapat.

Az Operabeavató ősztől a Magyar Zene Házában mutatkozik be, méghozzá egy klasszikussal: a 2022/23-as évadban Erkel Ferenc Bánk bán című művét szedik ízekre. A csapat nem állít kevesebbet, mint hogy a zene és a színház egyesülése, az opera, bárki számára érthető és élvezetes lehet, csak megfelelően kell közelíteni hozzá. Nem lesz ez másképp a magyar irodalom alapműve, Katona József drámájából készült opera esetében sem. Nincs mitől félni, csak el kell jönni.Az esemény kétrészes (2x80 perc), szünettel.

14 és 100 éves kor között mindenkinek ajánljuk!

Zenei vezető: Dinyés Dániel

Rendező: Göttinger Pál

Az estek a legismertebb operaénekesekkel együtt valósulnak meg.

 

Ensemble és Király arioso

Szereplők:

Melinda: Kolonits Klára

Ottó: Tötös Roland

Gertrúd: Lusine Sahakyan

Biberach: Szélpál Szilveszter

Király: Pataki Bence

 

 

 

Fotó kredit: Gordon Eszter

Producer: Dr. Kövesd Zsuzsa és Gerlóczi Judit

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 900 Ft
Elmentem a naptárba:

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié?

Az Operabeavató-sorozat azt vallja, hogy ezen két terület egyesülése, azaz az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő beszélgetős koncertsorozat 2022/23-as évadban Erkel Ferenc Bánk bán című művének elemzésével folytatódik a Magyar Zene Házában.

2022/09/26 - 2023/05/30

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.