Azonnali hívás
Phelan Burgoyne New Trio plays the music of Paul Motian

Phelan Burgoyne New Trio plays the music of Paul Motian

Jegyet veszek
2022/05/19
20:00 - 21:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz

Jegytípus:
ülő
dobok
Phelan Burgoyne
zongora
Alessandro Lanzoni
nagybőgő
Michelangelo Scandroglio

Phelan Burgoyne New Trio plays the music of Paul Motian

Az Olaszországban élő brit dobos, Phelan Burgoyne köré szerveződő brit-olasz trió egészen friss formáció, 2021 telén alakult, miután Burgoyne Firenzébe költözött, ahol Alessandro Lanzoni zongoristával és Michelangelo Scandroglio bőgőssel saját kompozíciók mellett az ikonikus dobos és zeneszerző, Paul Motian repertoárját kezdték játszani. Lüktető grúvok, meditatív textúrák és éles váltásokat hozó pillanatok várhatók.

Phelan Burgoyne az aktuális brit jazz-színtér egyik felkapott és sokat foglalkoztatott dobosa, első saját triójával 2016-ban jelent meg a bemutatkozó lemeze, azóta pedig cseppet sem állt le, triója mellett számos formációval (REBOP, First Rain, Downhill stb.), és felállásban jelentetett meg új anyagokat és persze koncertezett is folyamatosan. Saját együttese mellett vendégdobosként is sokat foglalkoztatott (Kit Downes, The Yumi Ito Orchestra), játszik tradicionális hangszereken is (rubāb, tabla), amúgy pedig fotográfusként is aktív. Legutóbbi projektje egyik nagy példaképéhez, a 2011-ben elhunyt legendás amerikai doboshoz, Paul Motianhoz kapcsolódik. Yazgol – An anthology of previously unrecorded compositions by Paul Motian címmel 2021 őszén adott ki egy albumnyi felvételt olyan Motian-szerzeményekből, amelyek korábban nem láttak napvilágot. Sokan mások mellett Bill Evans, Keith Jarrett, vagy épp Bill Frisell zenésztársának népszerű és alig ismert dalait játssza Burgoyne új, olasz triója, amely 2021 telén alakult, nem sokkal azután, hogy a brit dobos áthelyezte székhelyét Firenzébe. A trió a Motian-darabok mellett saját szerzeményeken is dolgozni kezdett, de ezen a grúvos májusi estén többnyire az örmény származású legendás dobos zseni számai szerepelnek majd. Mind Phelan Burgoyne, mind New Triója először lép fel Magyarországon.

Kinek ajánljuk? A Paul Motian rajongói klub minden tagjának.

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: