Azonnali hívás
Sárközi Dina Quintet

Sárközi Dina Quintet

Magyar Jazz Napja – A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza rendezésében
Jegyet veszek
2022/08/28
14:30 - 15:20
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
dob
Horváth Máté
billentyű
Golarits Márton
gitár
Horváth Botond
basszusgitár
Ambrus Andris
ének
Sárközi Edina

Sárközi Dina Quintet

A Magyar Jazz Napja 15 éve van jelen a hazai zenei életben, Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a koncertek sorát a Sárközi Dina Quintet nyitja.

A Magyar Zene Háza és a Magyar Jazz Szövetség közös rendezvénye.

Dinát tizenéves korában a 60-as 70-es évek gitáros előadói inspirálták, hogy maga is a stílus képviselője legyen. Később az improvizáció és a jazz szabad kifejezésmódja iránti lelkesedése terelték őt a Bartók Konzi jazz-ének tanszakára. 2022 elején elnyerte az Év Fiatal Jazz Zenésze verseny szakmai zsűri díját. Az elmúlt pár év sokféle zenei impulzusa indította arra, hogy zenéjét szélesebb spektrumon értelmezze. Szaktársai között pedig több olyan kiváló és sokoldalú kreatívot talált, akiknek muzikalitása és az alkotói folyamatok iránti kivételes szenvedélye zenekar alapításra indították. A formáció tagjai között van a doboknál Horváth Máté, a billentyűknél Golarits Márton “Géem” énekes-dalszerző, gitáron Horváth Botond “Bócó” és basszusgitáron Ambrus Andris, a Zaekar két alapítótagja.

 

A nap menetrendje:

13:00 Mitől jazz a jazz? – előadás

14:30 Sárközi Dina Quintet

15:45 Oláh Szabolcs Quartet & Accord Quartet

17:00 Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo & Kovács Linda

18:15 Bacsó Kristóf Triad

19:30 Dresch Quartet

21:00 László Attila Fusion Circus

Partnerek

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

1 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: