Azonnali hívás
Tálas Áron Trio & Palya Bea, Szalóki Ági

Tálas Áron Trio & Palya Bea, Szalóki Ági

Minden jegy elkelt
2022/09/23
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
Globálzene

Jegytípus:
ülő
zongora
Tálas Áron
ének
Szalóki Ági
ének
Palya Bea
nagybőgő
Tóth István
dob
Csízi László

Tálas Áron Trio & Palya Bea, Szalóki Ági

A Junior Prima-díjas Tálas Áron zongorista-dobos a fiatal magyar jazz-nemzedék egyik fontos alakja, aki számos közreműködés, alkalmi zenélés és saját Triójának két albuma után a Magyar Zene Házába egy olyan új műsorral érkezik, amelyben a Tálas Áron Trio megszólalását, és a két énekes vendég, Palya Bea és Szalóki Ági világát közelíti egymáshoz. Új dalok, népdalfeldolgozások – világok találkozása.

Tálas Áron háromszoros Gramofon-díjas, Junior Prima- és Artisjus-díjas előadóművész-zeneszerző. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora és jazz-dob szakán végzett, ahol jelenleg zenekari tanárként dolgozik. Szerteágazó zenei tevékenysége, sikerei a magyar jazz fiatalabb korosztályának példaképévé avatták a 31 éves zenészt. Tavaly beválogatták a svájci Focusyear ösztöndíjprogramba, mely során a jazz ikonikus zenészeivel dolgozhatott, mint pl. Jeff Ballard, Lionel Loueke, Jorge Rossy.

Első szólólemezén (Beats From My Heart), minden hangszeren ő játszik, mely egyedi módon ötvözi a beat tape-ek lazaságát a jazz harmónia- és formavilágával. Idén megjelent Blue Enough zongoralemeze pedig egy “daloskönyv”, mely az egyszerű, őszinte dallamokra helyezte a hangsúlyt. Fő hangszere, a zongora mellől irányítja a Tálas Áron Triót, mely több éve jelen van a hazai és a nemzetközi zenei életben. Japánban jelent meg első lemezük Floating Island címmel, ez a saját világ érett tovább a BMC gondozásában kiadott Little Beggar című albumukon, amely az év hazai jazz-lemeze lett a Gramofon magazinban. Mindkét albumon saját kompozíciói hallhatóak. A koncerten már a készülőben lévő harmadik triólemez anyagából is hallhatunk dalokat, melyek első ízben itt fognak megszólalni, tehát ezen az estén Tálas Áronék egy teljesen új műsorral érkeznek, amelyben Palya Bea és Szalóki Ági énekesek működnek közre. 

Világok találkozása várható, Tálas jazztriójának világa és Palya, valamint Szalóki önálló világa kapcsolódik össze új szerzeményekben, népdalfeldolgozásokban – úgy, hogy az énekesek külön, és együtt is szerepelnek a trióval. A koncert elején Karosi Júlia, jazzénekesnő fog beszélgetni Tálos Áronnal többek között a már megjelent két lemezéről a készülő harmadik lemezről.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.