Azonnali hívás
TanBorEn Trió

TanBorEn Trió

Minden jegy elkelt
2022/01/29
14:20 - 16:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
ütőhangszerek
Tóth Levente
ütőhangszerek
Kerek Csombor
ütőhangszerek
Madaras Zoltán

TanBorEn Trió

A nyitóhévége keretében szombat délután ad ingyenes koncerteket a TanBorEn Trió ütőhangszeres zenekar, három etapban 14:20 és 16:30 között a koncertteremben. A trió fő tevékenysége a különböző korok és kultúrák ütőhangszeres zenéjének népszerűsítése. A három húszperces szombat délutáni minikoncerteken is erre törekszenek majd, amikor Sáry Lászlótól John Cage-en át Johann Sebastian Bachig sokféle zenei világot ültetnek ütőhangszerekre.

A TanBorEn Trió az ütőszene népszerűsítése mellett szívesen kooperál más hangszeres vagy énekes művészekkel, zenekarokkal és gyakorta játszik átiratokat. A Virtuózok 2019 évadának győztes formációja 2021-es debütáló klipjében a kortárs, szerb származású zeneszerző, Nebojša Jovan Živković művének első tételét adja elő – a darabválasztás több szempontból sem véletlen. Egyrészt a Trio per Uno cím utal a kamaramuzsikus mivoltukra, másrészt ez volt az első közösen megtanult darabjuk, közvetlenül a megismerkedésük után. Kortárs magyar zeneszerzők, Kerek Gábor és Hodován Milán is komponáltak már számukra több művet, koncerteztek az Amadinda Ütőegyüttessel, a Talamba Ütőegyüttessel, valamint Miklósa Erika operaénekesnővel, és számos nemzetközi díjat gyűjtöttek be.

A Magyar Zene Házában január 29-én délután három húszperces etapban a következő tételeket hallhatjuk majd tőlük – a koncertek pontosan kezdődnek, az előadó kérésére a műsorszámok alatt nincs lehetőség késve csatlakozni.

14:20-tól az első fordulóban:

  • SÁRY László: Kotyogókő egy korsóban
  • Wolfgang RIHM: Stück
  • Ivan Trevino: Catching Shadows 

15:20-tól a második fordulóban:

  • François TASHDJIAN: Narnchygäer
  • Alexander Borodin (arr. Nicolas Cousin): Poloveci táncok - az Igor herceg című operából

És 16:10-től a harmadik fordulóban:

  • Johann Sebastian Bach: BWV 864 WTC1 no. 19 Fugue in A major
  • John CAGE: Amores - II., III. tétel
  • KEREK Gábor Közeledő: Saláta

 

Kinek ajánljuk? A szokatlan koncertek rajongóinak; az ütőszene kedvelőinek; a kamaramuzsika iránt érdeklődőknek.
 

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet alapján zenés-táncos rendezvényt kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek látogathatják.

A belépés két módon lehetséges:

  • Érvényes védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával
  • EESZT telefonos alkalmazáson belüli védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával

Nem magyar állampolgárok vagy magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok esetében elfogadunk uniós digitális Covid-igazolást is az oltottságról vagy átesettségről.

A jogszabály értelmében nem áll módunkban elfogadni semmilyen más (papír)formátumú igazolást, sem negatív PCR tesztet (sem oltási igazolást, sem orvosi papírokat).

Minden jegy elkelt

Jegyárak

Ingyenesen látogatható.
Elmentem a naptárba: