Azonnali hívás
Táncház: Csernók Klára és zenekara

Táncház: Csernók Klára és zenekara

Ingyenes
2022/09/08
19:00 - 23:00
Szabadtéri színpad
Típus:
Programsorozat
Koncert
Műfaj:
Tradicionális zene
Interaktív

Programsorozat:

Jegytípus:
álló
tánc
Endrődi Anna Sára
hegedű
Csernók Klára
brácsa
Papp Endre
cimbalom
Kuti Sándor
bőgő
Hanusz Zoltán
tánc
Gémesi Zoltán

Táncház: Csernók Klára és zenekara

A zenekar Korpás Éva Fonogram díjas felvidéki magyar énekesnő felkérésére alakult 2015-ben. Állandó kísérője az énekesnő gyermek és felnőtt népzenei műsorainak. 2021-ben jelent meg a Szívharang című lemez, melyben a szerkesztés alapmotívuma a nőként megélt szerelem annak minden szépségével, fájdalmával együtt. A zenekar emellett több néptáncegyüttes állandó zenei kíséretét biztosítja, táncházak, folkkocsmák állandó vendége.

A tagok elkötelezettek a népzene szeretete mellett, céljuk a magyar népzene magas szintű autentikus megszólaltatása. Külön-külön is számos zenei formáció tagjai, szívesen kísérleteznek a népzene mellett más műfajokkal is, emellett tanfolyami oktatóként részt vesznek népzenei kurzusokon, tanfolyamokon, nyári táborokban.

A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán ezzel az eseménnyel záródó első nyári táncház-sorozat kifejezetten keresi azon érdeklődők figyelmét is, akik még nem tartoznak a rutinos táncházalók közé. A táncházat az est házigazdái, Gémesi Zoltán és Endrődi Anna Sára vezetik, ők tanítják a táncokat – táncoltatják az érdeklődőket.

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes / free
Elmentem a naptárba: