Azonnali hívás
Utazás a zongorám körül

Utazás a zongorám körül

Ramazuri – Program az egész családnak
Minden jegy elkelt
2022/10/08
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
zongora, foglalkozásvezető
Várnagy Andrea
zongora
Farkas Lili
zongora
Paládi Máté
foglalkozásvezető
Szalóczi Dániel
ének, mese, mozgás
Bisztricsány Linda
ének, furulya, koboz
Kerekes Enikő
zenepedagógus, foglalkozásvezető
Tápai Dóra

Utazás a zongorám körül

Várnagy Andrea, Liszt-díjas zongoraművész immár hosszú évek óta a klasszikus zenei ismeretterjesztés egyik nagykövete. Zenevarázslat című interaktív foglalkozásán nemcsak a zongorával és a négykezes fogalmával ismerkedhet meg a család, hanem rajta keresztül a klasszikus zenével is: Mire érdemes figyelni zenehallgatáskor, mi a különbség az egyes szerzők között, egyáltalán hogyan épül fel maga a zene? Foglalkozását követően pedig arra is lehetőség nyílik, hogy a Violin világa című zenei társasjáték segítségével a gyerekek meg is ismerkedjenek a kották szerepével, utat nyitva ezzel a klasszikus zene felé.

A nagyobbaknak azonban Tápai Dóra, zenepedagógus nagyszerű foglalkozását ajánljuk „Zongorázni bárki tud” címmel, ahol a résztvevők válnak a zongora billentyűivé, megismerve a hangszer és rajta keresztül a zene működését.

Ugyanakkor a legkisebbek sem maradnak program nélkül! A Tündérfátyol Zeneszó sok szeretettel várja a 6 éven aluliakat, hogy utazást tegyenek Tündérországba, ahol zenéből van minden.

MENETREND

(helyszín, foglalkozás kapacitása)
A megváltott jegy két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza. Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket. Ha az adott helyszín megtelt, máshol biztosan van még szabad hely, akkor kérjük, fáradjon egy másik teremhez! Kérjük programválasztáskor vegyék figyelembe az ajánlott korosztályt! A foglalkozás kezdete után már nincs lehetőség csatlakozni, annak zavartalansága érdekében.

10:30 - 11:30 ZeneVarázslat - klasszikus zenei beavatókoncert 6 éven felülieknek (Koncertterem, 100 fő)
A ZeneVarázslat célja minél közelebb hozni a gyermekekhez a klasszikus zenét; versekkel és kötetlen beszélgetésekkel segítve annak megértését, hogy a zeneszerzők a hangokon keresztül mit üzennek nekünk. Rövid négykezes zongoradarabok magyar költők verseivel összekapcsolva adják a koncert gerincét. A versek elhangzása után a fantáziájuk segítségével feltárul előttük a hangjegyek mögötti titokzatos és csodálatos világ.

10:30 - 11:30 Tündérfátyol Zeneszó - zenés foglalkozás 3-6 évesek számára (Előadóterem, 60 fő)
Elmúlt idő vállán, elszállt idő tetején, amikor a tó csak tócsa volt, a hegy csak vakondtúrás, akkor született meg Tündérország...tudom, mert jártam ott:
“Tündérországban csak híre sincs a télnek,
Ott örökös tavasz pompájában élnek;
S nincsen ott nap kelte, nap lenyugovása,
Örökös hajnalnak játszik pirossága.”

Varázslatos hely, ahol lehet játszani táncolni, zenélni, énekelni a tündérekkel! És, ha segítetek megszőni a mese fonalát, akkor Ti is ott találjátok magatokat, ebben a csodás világban, ahol minden zenéből van, minden hangszer!

11:45 - 12:30 Violin világa, zenetanulást segítő társasjáték – zenei workshop 6 éven felülieknek (Koncertterem, 50 fő)
A Violin világa Szalóczi Dániel közreműködésével született pedagógiai segédeszköz, mely a kottaírást és -olvasást játékos formában teszi még könnyebben elsajátíthatóvá a zenét tanulók számára. Workshop formájában bemutatjuk a játékot, hogy minél többeknek könnyebbé tehessük a szolfézs oktatás első állomását, ezáltal is sokakat megnyerve a zenetanulásnak.

11:45 - 12:30 Zongorázni bárki tud - Tápai Dóra, zenepedagógus játékos foglalkozása 8 évnél idősebbek számára (Zenepedagógia terem I. - 203, 30 fő)
Ezen a rendkívül szórakoztató és rendhagyó zenepedagógiai foglalkozáson Dóri vezetésével mindenki megértheti, hogyan is kell zongorázni, ugyanis a résztvevőkből egy „élő zongorát” fog építeni. Megijedni nem kell, mindenkinek a helyén marad minden testrésze! Viszont egyszerű játékokkal mégis mindenki részese lehet a zene születésének gyerekektől egészen a felnőttekig.

11:45 - 12:30 Tündérfátyol Zeneszó - zenés foglalkozás 3-6 évesek számára (Előadóterem, 60 fő)

 

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 800 Ft

3 éves kortól minden érdeklődő számára külön jegy vásárlása szükséges. A jegyár két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza. Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket!

Elmentem a naptárba:

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

2022/03/05 - 2023/03/11

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.