Azonnali hívás
Vágtázó Halottkémek | Stone Sober

Vágtázó Halottkémek | Stone Sober

special guest: Stone Sober
Jegyet veszek
2023/02/04
19:30 - 22:20
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Rock
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
álló
STONE SOBER
ének, gitár, elektromos orgona
Urbán György
dob, ének, elektromos orgona
Kubik Cseni
VÁGTÁZÓ HALOTTKÉMEK
ének
Grandpierre Atilla
gitár
Földi Tomy
dob
Király Zoltán
üstdobok
Köles Vazul
basszusgitár
Sánta Kristóf
basszusgitár
Soós Lajos Szónusz
gitár
Szűcs Antal Mór

Vágtázó Halottkémek | Stone Sober

A magyar underground zene egyik legnagyobb legendája, a nemzetközi zenei életben is egyik legtöbbre tartott hazai formáció, a Vágtázó Halottkémek hosszabb szünet után ad ismét koncertet Budapesten, mégpedig a Zene Házában szólaltatja meg ismét az általa létrehozott mágikus népzenét, amit a sámánpunktól a pszichedelikus punkig számos jelzős szerkezettel lehet jellemezni, de valójában leírhatatlan zene, hallani kell. A Grandpierre Attila énekes által vezetett Vágtázó Halottkémek eredetileg 1975-től 2001-ig létezett, majd 2009-ben újjáalakult és azóta is aktív formáció, azonban már régen lépett fel Budapesten, így koncertje – legutóbbi lemezének címével – igazi Életzuhatag lesz a Magyar Zene Házában.

A VHK ugyan előbb indult a punk mozgalomnál és kezdetben a krautrock néven emlegetett népzenei, világzenei és mitikus hatásokat is magába fogadó német progresszív hullám volt rá nagy hatással (Amon Düül, Popol Vuh, Ash Ra Tempel), később mégis a punk, majd az underground rockzene környékén teljesedett ki sajátos sámánpunk zenéjük. Amelyben a Világegyetem örök alkotóerejéből, az ősi népzene elemi erejű ősforrásából táplálkoztak. Rendkívüli energiájuk és a népzenei indíttatás miatt gyakran etno-punk zenekarnak is nevezték őket. Kezdettől fogva ösztönös zenét játszottak, teljesen szokatlan, ősi zeneértelmezésben. A zenekar tagjai elektromos gitárokkal is át tudták adni rendkívüli élményeiket egy bennük égő világról. Első korszakukban több lemezük jelent meg nemzetközi terjesztésben is, és nagy hatással voltak számos jelentős punk, punkrock, noise-rock zenekarra. A 2009-ben újjáalakult, mára közel ötvenéves zenekar azóta két nagylemezt adott ki, és ugyan ritkábban koncertezik, de népszerűsége továbbra is töretlen Magyarország kultikus zenekarának. Most hosszabb szünet után lépnek fel ismét Budapesten, az estét vendégük, az alternatív-pszichedelikus Stone Sober gitár-dob duó nyitja majd.

POP/ROCK-BÉRLET

 

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Pop/rock bérletünk generációkon átívelő kalandokra invitál 3 bátran kísérletező, műfaji határokat feszegető, ikonikus produkció segítségével.

Koncertek

2023. január 21. (szombat), 19.30 Mordái lemezbemutató

2023. február 4. (szombat), 19.30 Vágtázó Halottkémek Vendég: Stone Sober

2023. március 11. (szombat), 19.30 Decolonize Your Mind Society lemezbemutató koncert

 Bérletár: 8 000 Ft

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

3 500 Ft

A koncertterem elrendezése: álló

Elmentem a naptárba:

 

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.