Azonnali hívás
Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo with special guest Kovács Linda

Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo with special guest Kovács Linda

Magyar Jazz Napja – A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza rendezésében
Jegyet veszek
2022/08/28
17:00 - 17:50
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
dob
Varga Bendegúz
szaxofon
Ávéd János
gitár
Fenyvesi Márton
bőgő
Bögöthy Ádám
zongora
Tzumo Árpád
ének
Kovács Linda

Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo with special guest Kovács Linda

A Magyar Jazz Napja 15 éve van jelen a hazai zenei életben, Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal a Magyar Zene Házába is beköltözik, a Varga Bendegúz Quintet készülő új lemezéről is játszik megjelenés előtt álló dalokat Kovács Linda énekes közreműködésével.

A Magyar Zene Háza és a Magyar Jazz Szövetség közös rendezvénye.

Varga Bendegúz együttesének debütáló lemeze 2018-ban jelent meg Goldmund címmel, a zenekarvezető és a tagok saját kompozícióival és hangszereléseivel. Varga Bendegúz jazzdobos játszik Karosi Júlia zenekarában, de korábban évekig volt tagja többek között Gáspár Károly, Rieger Attila vagy Bacsó Kristóf együtteseinek is. Saját zenekarát 2015-ben alapította, melyben jelenlegi zenésztársai a többször is az év szaxofonosának választott Ávéd János, továbbá Fenyvesi Márton Junior Prima díjas jazz-gitáros, valamint Bögöthy Ádám, a jazz szcéna egyik legfoglalkoztatottabb bőgőse. A Magyar Jazz Napján készülő új lemezükről játszanak számokat, amelyek közül három dalhoz készítettek live session videósorozatot előző nyáron.

 

A nap menetrendje:

13:00 Mitől jazz a jazz? – előadás

14:30 Sárközi Dina Quintet

15:45 Oláh Szabolcs Quartet & Accord Quartet

17:00 Varga Bendegúz Quartet feat. Tzumo & Kovács Linda

18:15 Bacsó Kristóf Triad

19:30 Dresch Quartet

21:00 László Attila Fusion Circus

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

1 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Partnerek

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.