Azonnali hívás
Zorán

Zorán

Minden jegy elkelt
2022/10/05
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop

Jegytípus:
ülő
gitár, ének
Sztevanovity Zorán
gitár
Sipeki Zoltán
billentyűk, ének
Kovács Péter (Kovax)
szaxofon, billentyűk
Csányi István
vokál
Óvári Éva
vokál
Péter Barbara
vokál
Kabelács Rita

Zorán

Zorán a magyar popzene egyik legjelentősebb előadója, akinek dalait generációk éneklik, ha épp úgy van, több mint tízezren, egy hatalmas arénában. Ezúttal azonban egy olyan helyzetben láthatja-hallhatja a közönség, amilyenben manapság már aligha, pláne Budapesten. A Magyar Zene Háza koncertterme ugyanis intim közegnek, szokatlan közelségnek számít esetében, így bizonyára nagyon emlékezetes lesz első fellépése a házban.

Zorán már a Metro énekes-gitárosaként beírta nevét a magyar popzene nagykönyvébe, a beatgeneráció egyik kulcszenekara rengeteg slágert hagyott az utókorra, de Zorán 1977-ben nagylemezzel is elindult szólópályája alighanem még több klasszikus popdalt eredményezett. A jórészt testvére, Sztevanovity Dusán által írt szövegeket és a nagyrészt Presser Gábor által szerzett zenéket mindig Zorán személye, zeneisége határozza meg, és ez a tónus a hazai popzenei színtéren már szólóban is több mint 45 éve igencsak egyedi és könnyen felismerhető. Ám hiába a korai klasszikusok, az 1977-79 közötti albumtrilógia slágerei (Apám hitte, Egészen egyszerű dal, Romantika) vagy az egészen intim, 1982-es Tizenegy dal remek szerzeményei (34. dal, Az ünnep, Hozzám tartozol), majd a későbbi időszak örökzöld számai (Eső előtt, eső után, A szerelemnek múlnia kell, Kabát dal), még a 2010-es években is született olyan Zorán-dal (természetesen a Kóló), amely hatalmas közönségkedvenc lett. A sok más elismerés mellett Kossuth- és Prima Primissima-díjas előadóművész-zeneszerző-gitáros-énekes Zorán neve egyet jelent a nívós, intellektuális popzenével, és ma már azzal is, hogy az évi rendes nagykoncertek mellett tavasszal és ősszel rendszeresen végigturnézza az országot, idén is egészen hosszú a koncertnaptára, de Budapesten legközelebb már a Zene Háza átlátszó Koncerttermében látható – egy, a térhez passzoló, kisebb kamarazenekari felállással.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

10 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Zorán-interjú

Zorán a magyar popzene egyik legjelentősebb előadója, akinek dalait generációk éneklik, ha épp úgy van, több mint tízezren, egy hatalmas arénában. Ezúttal – szeptember 22-én – azonban egy olyan helyzetben láthatja-hallhatja a közönség, amilyenben manapság már aligha. A Magyar Zene Háza koncertterme ugyanis intim közegnek, szokatlan közelségnek számít esetében.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.