Azonnali hívás
Zenepedagógia terem 2

Zenepedagógia terem 2

Nyitvatartás:

Hétfő: zárva

Kedd - Vasárnap: aktuális programtól függően

Jegypénztár:

Hétfő - Vasárnap: 10.00 - 18.00
A jegypénztár előadások napján az első szünet végéig, amennyiben nincs szünet, az előadás kezdetéig tart nyitva.

Térkép grafika

A Magyar Zene Háza emeleti szintje az elmélyüléshez kínál helyszínt egy 15 és egy 25 fős zenepedagógiai teremben. Foglalkozásaink célja, hogy szorosabbra fűzzük a látogatók és a zene közötti kapcsolatot a zene sokszínűségén, az újdonság és felfedezés élményén keresztül. Kokas Klára és Kodály Zoltán filozófiája erősen hat ránk, szeretnénk az általuk megkezdett munkát folytatni alkalmazkodva a mai kor igényeihez.  

Hisszük, hogy mindenki képes alkotni, zenélni, ehhez nyújt lehetőséget a Magyar Zene Háza minden hozzánk látogatónak korosztálytól, zenei képzettségtől függetlenül.

Timeline Express
Timeline Express
Hogyan alakult a zene az ősi ritmusok és dallamok világából indulva a rockzenéig? Közös oknyomozó kaland “térben és időben”.
Fesztiválok nyomában
Fesztiválok nyomában
A foglalkozás során időutazást teszünk különböző korok ünnepei között: dobolhatunk különleges hangszereken, tapsolhatunk andalúz módra, középkori és sodró népi ünnepek áradó világában kalandozhatunk.
Zenés história
Zenés história
A magyar zenetörténeti barangolás, a sámándoboktól Liszt és Erkel dallamain át, az első rockzenekarok születéséig.

Timeline Express - zenetörténeti gyorstalpaló 

A zenetörténeti gyorstalpaló foglalkozásunk egy express vonat sebességével robog át a zenetörténet nagy korszakain. A 2 x 60 perces időtartam alatt egy ráhangoló bevezetés után, a feldolgozást segítő támpontok megadásával, kisebb csoportokban fedezhetik fel a fiatalok a zenei korszakok titkait a  “Hangdimenziók -térben és időben” kiállításban. Reneszánsz kórusok és hangszeres zene, barokk opera, klasszikus mesterek, romantika, nemzeti zene - a 20. század mesterei és a jazz-, rock-, pop - hangszerekkel és a zenei technika fejlődését illusztráló installációkkal. Mi köti össze a jelen és a letűnt korszakok zenéjét? Mitől régi vagy modern? Miért tetszik vagy nem tetszik? Mitől lesz egy zene “jó”? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a válaszokat! 

Ajánlott korosztály: 9-12. osztály      

Időtartam: 120 perc   

Helyszínek: Kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkoztató   

Foglalható időpontok: csütörtök 14:00, péntek 9:00 

Jegyár: 1000 Ft / résztvevő 

Jegyet veszek

Fesztiválok nyomában


Együtt lüktet a szívünk, táncolunk, szól a muzsika… Miért szeretjük ezt olyan nagyon? A közös élmény, összehangolódás, átkapcsolás a hétköznapiból az ünnepi üzemmódba alapvető lelki szükséglet!

Hogyan csinálták ezt az ősi népek? Miben volt ez más, mint mai fesztiváljaink? A foglalkozás során időutazást teszünk különböző korok ünnepei között: dobolhatunk különleges hangszereken, tapsolhatunk andalúz módra, középkori és sodró népi ünnepek áradó világában kalandozhatunk.

Gyertek, éljétek át velünk a közös muzsikálás élményét: ne féljetek: mindenki be tud kapcsolódni - meglátjátok, nehéz lesz kimaradni a buliból! Azt is megtudhatjuk közben, hogy az ünnepek szívében milyen gazdagság lakik...

Ajánlott korosztály: 9-12. osztály      

Időtartam: 120 perc   

Helyszínek: Kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkoztató   

Foglalható időpontok: hétfő 14:00, kedd 9:00, szerda 9:00 

Jegyet veszek

Zenés história - magyar zenetörténeti gyorstalpaló 

A foglalkozás folyamán a zenetörténeti kiállítást “magyar szemüvegen” keresztül tekintjük meg, azoknál a stációknál megállva, melyek kapcsolódnak a magyar zene történetéhez. Sámándoboktól indulva, a népzene és a históriás éneken át, a verbunkos dallamokat feldolgozó nemzeti zeneszerzők: Erkel Ferenc és Liszt Ferenc termeiben ismerkedünk zenei múltunkkal. A magyar opera, az operett, a himnusz születésének pillanatai után Kodály Zoltán, Bartók Béla és Ligeti György műveire is rápillantunk. A magyar rockkorszak meghatározó zenekaraival zárjuk a sort. A zenepedagógiai teremben zajló foglalkozáson aktív zenei közreműködéssel hangolódunk rá, a kiállítás élményeire. 

Ajánlott korosztály: 9-12. osztály      

Időtartam: 120 perc   

Helyszínek: Kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkoztató   

Foglalható időpontok: csütörtök 14:00, péntek 9:00 

Jegyár: 1000 Ft / résztvevő

 

Jegyet veszek

A foglalkozáson rengeteg dolgot tanultam és nagyon jól szórakoztam.

 

A lenti kiállítótérben modern dolgok voltak, de olyan volt, mintha visszamentél volna az időben.

 

Élvezhető olyanok számára is, akik alapból nem érdeklődnek annyira a zene iránt.

 

Nagyon tetszettek az interaktív foglalkozások, az osztálytársaink hátára levelet írtunk, több hangszerrel zenéltünk.