Azonnali hívás
Elsődleges a térélmény

Elsődleges a térélmény

2022/10/03 | 5 perc

A Magyar Zene Háza tereiben az intézmény sajátos profiljának, beavató-szemléletének megfelelően alakul a klasszikus zenei programkínálat, amelyről Somogyi Hedvig, klasszikus zenei programszerkesztő mesél.

2022/10/03 | 5 perc
Tovább

A Ház Zenéje Blog

MItől6? Ritmus
2022/09/28   |   3:14 p

Ritmus, dallam, harmónia - ezek alkotják minden zene alapját. De hogyan lehet ezeket úgy rendezni, hogy hatásos zenévé álljanak össze? Titkok és trükkök – laikusoknak is! A Magyar Zene Házában mindenféle zenei előképzettség nélkül is megismerkedhetsz a zeneszerezés alapfogalmaival – alapelemeivel - és alapjaival!

Gyűjtőmunka nélkül nem sokra megyünk - Sebő Ferenc interjú
2022/09/20   |   11 perc

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Házában két különleges koncertből álló kurátori hétvége lesz, Sebő Ferenc életművével a fókuszban. Október 1-jén a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két kiváló bolgár népzenész vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel lép színpadra, másnap pedig gyűjtőútjaira kísérhetjük el az idén 75 éves Sebő Ferencet.

A SUN KIL MOON KÖZLÉSKÉNYSZERE MÖGÖTT VAN TÖLTET IS, AMIT LEGALÁBB EGYSZER ÉRDEMES ÉLŐBEN MEGTAPASZTALNI
2022/09/15   |   13 p

3 és fél év után újra Budapesten adott koncertet a Sun Kil Moon, a San Franciscó-i Mark Kozelek szólózenei projektje. Az 55 éves énekes – aki több mint 30 vallomásos lemezével korunk egyik legnagyobb énekes-dalszerzőjeként került be a slowcore-indie kánonba – nem sokat változott, és látszólag nem is akar változni. Kozelek nyersessége és habitusa szintén a régi, amit bár a helyén kell tudni kezelni, de könnyen magával tud húzni, így a két és fél órás tömény előadást legalább érdemes egyszer megnézni és meghallgatni. Koncertbeszámoló a Magyar Zene Házából.

Az elmúlt harminc év egyik legnagyobb dalszerzője - Sun Kil Moon
2022/09/06   |  

Szeptember 10-én, négy nap híján harminc évvel első nagylemezének megjelenése után az elmúlt három évtized egyik legjobb, legnagyobb hatású dalszerző-előadója, Mark Kozelek, alias Sun Kil Moon lép fel a Magyar Zene Házában – ráadásul két év koncertszünet után. Legjobb lemezeiből hat albummal támasztjuk alá, hogy miért kihagyhatatlan ez az este.