Azonnali hívás
Elsődleges a térélmény

Elsődleges a térélmény

2022/10/03 | 5 perc

A Magyar Zene Háza tereiben az intézmény sajátos profiljának, beavató-szemléletének megfelelően alakul a klasszikus zenei programkínálat, amelyről Somogyi Hedvig, klasszikus zenei programszerkesztő mesél.

2022/10/03 | 5 perc
Tovább

Interjúk

Gyűjtőmunka nélkül nem sokra megyünk - Sebő Ferenc interjú
2022/09/20   |   11 perc

Október első hétvégéjén a Magyar Zene Házában két különleges koncertből álló kurátori hétvége lesz, Sebő Ferenc életművével a fókuszban. Október 1-jén a Sebő együttes Sebestyén Mártával és két kiváló bolgár népzenész vendéggel, Petar Ralchev harmonikással és Georgi Yanev hegedűssel lép színpadra, másnap pedig gyűjtőútjaira kísérhetjük el az idén 75 éves Sebő Ferencet.

A SUN KIL MOON KÖZLÉSKÉNYSZERE MÖGÖTT VAN TÖLTET IS, AMIT LEGALÁBB EGYSZER ÉRDEMES ÉLŐBEN MEGTAPASZTALNI
2022/09/15   |   13 p

3 és fél év után újra Budapesten adott koncertet a Sun Kil Moon, a San Franciscó-i Mark Kozelek szólózenei projektje. Az 55 éves énekes – aki több mint 30 vallomásos lemezével korunk egyik legnagyobb énekes-dalszerzőjeként került be a slowcore-indie kánonba – nem sokat változott, és látszólag nem is akar változni. Kozelek nyersessége és habitusa szintén a régi, amit bár a helyén kell tudni kezelni, de könnyen magával tud húzni, így a két és fél órás tömény előadást legalább érdemes egyszer megnézni és meghallgatni. Koncertbeszámoló a Magyar Zene Házából.

Ez egy lebegtetett történet
2022/08/15   |   8 perc

Zorán a magyar popzene egyik legjelentősebb előadója, akinek dalait generációk éneklik, ha épp úgy van, több mint tízezren, egy hatalmas arénában. Ezúttal – szeptember 22-én – azonban egy olyan helyzetben láthatja-hallhatja a közönség, amilyenben manapság már aligha. A Magyar Zene Háza koncertterme ugyanis intim közegnek, szokatlan közelségnek számít esetében.