Azonnali hívás
Legyetek részei és építői a Zene Háza első időszaki kiállításának!

Készül, épül a Zene Háza első időszaki kiállítása, amely a magyar rocktörténet 1957-1993 közötti időszakát mutatja be. Ehhez várjuk a közönség segítségét is.
Megszállott koncertlátogató voltál ekkoriban? Volt baboskendőd? Hát kitűzős szimat-szatyrod? Műbőrjakód felvarrókkal? Jártál Tisza cipőben? Melyik híres rocksztár írta alá a pólódat? És kinek a gitárpengetőjét őrizgeted?
A Nekünk írták a dalt! című tárlat kurátorai a rajongóknak is nagy teret szentelnek. Ehhez várunk olyan, számotokra kedves, fontos, emlékezetes ereklyéket, tárgyakat, ruhadarabokat, kitűzőket, melyek segítenek bemutatni a korszakot – rajongói oldalról is! Kérjük, hogy a tárgyakról készült fotókat november 25-ig küldjétek el az mzhkiallitasi@zenehaza.com e-mail címre. A kurátorok a fényképek alapján választják majd ki azokat a tárgyakat, amelyek helyet kaphatnak a kiállításban.

2022/11/07 | 2 p
Tovább

Profilok

„EZ MOST KÖZELEBB ÁLL HOZZÁM, MINT A VOLKOVA SISTERS”
2022/11/30   |   5 perc

it csinált a Volkova Sisters feloszlása után? Hogyan dolgozta fel a zenekar szétbomlását, hogy érzi magát Londonban, és miért tartja egyelőre fiókban a nagylemezét? Berger Dalma december 9-én mutatkozik be élőben kiváló szólóprojektjével a Magyar Zene Házában, amely élőben trióvá bővül a Sexepilből és a Volkova koncertfelállásából ismerős Vangel Tibor dobossal és Dmitri Moreen Abina basszusgitárossal. Ennek apropóján faggattuk ki Dalmát arról, hogy mi van most vele.

Ilyen volt idén a Zene Háza – gyerekszemmel
2022/11/25   |   0:50 p

A gyerekek számára is számtalan izgalmas, lebilincselő programmal készültünk 2022-ben kül- és beltéren egyaránt. A felhőtlen szórakozás és nagy nevetések mellett minden programunkon kitüntetett figyelmet helyezünk arra, hogy a résztvevő gyerekek a szép élmények mellett új tudással gazdagodjanak, és hogy észrevétlenül is közelebb kerüljenek a zene szeretetéhez.

2023-ban is vár a Zene Háza!
2022/11/11   |   3:45 p

2023-ban is rengeteg izgalmas koncerttel készülünk nektek, műfajilag rendkívül széles spektrumon, autentikus mezőségi népzenétől alternatív rockon át az experimentális sámánpunkig! Jazz, rock és tradicionális lemezbemutatók, különleges irodalmi estek, népzenei ritkaságok és családi programok az összes korosztálynak – nálunk az új évben is mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző zenei eseményeket.

Ilyen volt idén a Zene Háza – gyerekszemmel
2022/11/11   |   0:50 p

A gyerekek számára is számtalan izgalmas, lebilincselő programmal készültünk 2022-ben kül- és beltéren egyaránt. A felhőtlen szórakozás és nagy nevetések mellett minden programunkon kitüntetett figyelmet helyezünk arra, hogy a résztvevő gyerekek a szép élmények mellett új tudással gazdagodjanak, és hogy észrevétlenül is közelebb kerüljenek a zene szeretetéhez. Éppen ezért különösen boldogok vagyunk attól, hogy szombat délelőtti gyerekprogramjaink mellett zenepedagógiai foglalkozásaink, fiataloknak szóló sorozataink is rendre nagy tömegeket mozdítanak meg. Tartsatok velünk 2023-ban is – szeretettel várjuk a család minden tagját!

Próbáld ki a Kreatív Hangterünket!
2022/05/16   |   8 perc

Játék a hangokkal, sokfelől megközelítve, sokfelé kitekintve, körüljárva, belemászva, szétszedve és összerakva. Hogyan jön létre? Mivel irányítható? Milyen jellemzői vannak? Milyen összefüggései vannak a fénnyel, a térrel vagy az idővel? Milyen élményt nyújt neked? Minderre megtalálhatod a választ ebben a térben. A nyolc különböző installáció más-más szeletét mutatja be a hangok végtelenül gazdag világának. A Kreatív Hangtérben akkor is tudsz zenélni, ha esetleg sosem volt rá lehetőséged, hogy hangszereken játssz.