Azonnali hívás
Próbáld ki újonnan megnyílt Kreatív Hangterünket!

Játék a hangokkal, sokfelől megközelítve, sokfelé kitekintve, körüljárva, belemászva, szétszedve és összerakva. Hogyan jön létre? Mivel irányítható? Milyen jellemzői vannak? Milyen összefüggései vannak a fénnyel, a térrel vagy az idővel? Milyen élményt nyújt neked? Minderre megtalálhatod a választ ebben a térben. A nyolc különböző installáció más-más szeletét mutatja be a hangok végtelenül gazdag világának. A Kreatív Hangtérben akkor is tudsz zenélni, ha esetleg sosem volt rá lehetőséged, hogy hangszereken játssz.

2022/05/16 | 8 perc
Tovább

Profilok

Feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek
2022/05/09   |   6 p

A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada feltörekvő, valamint az egyes rétegzsánerek előadóinak is lehetőséget ad koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett. A május 10-én kezdődő szabadtéri szezon ingyenes programkínálatában DJ-szettek, koncertek, kezdőket is váró táncházak, filmvetítések, valamint családi programok is helyet kaptak. A szabadtéri koncertek mellett megnyílik a Zene Háza kültéri kerthelyisége, a ZeneKert is.

Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben
2022/03/08   |   13 perc

Sokat sejtető cím, de sok is van mögötte! Egyrészt: hat év, ami alatt a Magyar Zene Háza állandó zenetörténeti kiállításának koncepciója kialakult, megszilárdult. Izgalmas folyamat volt, mert a zenét és történetét akartuk megfoghatóvá, kiállíthatóvá, láthatóvá tenni. De melyik zene történetét? Mert több zenetörténet is van, attól függően, hogy milyen dimenzióban vizsgálódunk. Már a tervezéskor rá kellett jönnünk, hogy hiába van egy első pillantásra hatalmasnak tűnő terünk – 1000 négyzetméter! – a világ zenetörténetére még ez sem elég. Aztán szűkült a kör, és felismertük, hogy bizony, még Európa zenetörténetének is csak egyes állomásait, epizódjait mutathatjuk be. Így tehát azt határoztuk el, hogy Európa és a magyarság zenéjére koncentrálunk, Kodály felfogásának megfelelően, hol innen, hol onnan nézve a dolgot.

Játsszunk zenét!
2022/02/24   |   7 perc

A Magyar Zene Háza zenepedagógiai csapata az alábbi filozófia mentén alakította ki tevékenységét és végzi munkáját. Játékos módon szeretnénk minél többet átadni a zenéről.