Azonnali hívás
Artist Talk: Ifj. Sárközi Lajos és Tcha Limberger

Artist Talk: Ifj. Sárközi Lajos és Tcha Limberger

Ingyenes
2022/10/08
21:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Globálzene
Jazz

Jegytípus:
ülő
Ifj. Sárközi Lajos
Tcha Limberger
népzenész, kulturantropológus
Éri Márton
moderátor
Várallyay Katus

Artist Talk: Ifj. Sárközi Lajos és Tcha Limberger

Ifj. Sárközi Lajos és Tcha Limberger koncertet Artist Talk követi, amely koncertjeggyel ingyenesen látogatható. Az Artis Talkot és a koncertet ajánjuk az autentikus népzene rajongóinak; a tradicionális cigányzenét szeretőknek; a manouche jazz, a Django Reinhardt-i világ kedvelőinek.

Az esemény a Liszt Ünnep keretében a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ingyenes

Jegyárak

koncertjeggyel ingyenes

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Cigányzenekarok határon innen és túl

Tcha Limberger a világtalan, félig flamand, félig szintó zenész nem csupán saját zenei hagyományának, hanem a magyar cigányzenének és az erdélyi – főképp a kalotaszegi – népzenének is mesteri művelője. Ifj. Sárközi Lajos hétgenerációs zenészcsalád tagja a városi cigányzene kiemelkedő képviselője, egy eltűnőben lévő, évszázados zenei kultúra ápolója – de emellett a Gipsy Philharmonic Orchestra művészeti vezetője, főprímása, és elismert közreműködő jazzprodukciókban is. Ketten együtt még soha nem léptek színpadra, rég várt közös zenélésük a Magyar Zene Háza felkérésére valósul meg.

2022/10/08 19:30
Koncertterem

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.