Azonnali hívás
Debussy női szemmel: Egy nimfa gondolatai

Debussy női szemmel: Egy nimfa gondolatai

Győri Noémi, Fejérvári Zoltán, Szabó T. Anna
Jegyet veszek
2022/06/02
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Crossover

Jegytípus:
ülő
Zeneszerző: Claude Debussy
Syrinx
Zeneszerző: Claude Debussy
Prélude à l'après-midi d'un faune
Zeneszerző: Jules Mouquet
La Flute de Pan
Zeneszerző: André Jolivet
Chant de Linos

Debussy női szemmel: Egy nimfa gondolatai

Szenvedély, eksztázis, küzdelem, önátadás – Győri Noémi és Szabó T. Anna a női sorssal összefonódó legváltozatosabb érzelmeket elevenítik meg zenei-irodalmi performanszukban. Az Egy nimfa gondolatai címet viselő előadásukkal a görög mitológiából jól ismert Pán alakjának történeteire reagálnak, arra keresve válaszokat, hogyan érezhetett, mit élhetett át az üldözött nimfa – női szemszögből. A női hang Győri Noémi fuvolajátékában, Debussy, Moquet és Jolivet darabjaiban éppúgy megszólal majd, mint Szabó T. Anna szövegeiben.

„Az összes hangszer közül a fuvoláé áll az emberi hanghoz a legközelebb. Érzékenységével és bársonyos hangjával a szavakon messze túlmutató nyelven énekel.” Így vall a hangszeréről Győri Noémi, akinek szenvedélyes, vibráló előadásai, valamint kreatív és kidolgozott zenei interpretációi világszerte elbűvölik a közönséget. Az érzékiség és a zeneiség alapelemei Szabó T. Anna írásainak is, aki legutóbbi novelláskötete, a Szabadulógyakorlat darabjaiban épp azt mutatta meg, hányféle is lehet egy női sors, és hányféle hiányt, sérülést, titkot és kimondatlan történetet hurcolhat magával egy nő. Zene és szöveg ezúttal együtt, egymással összefonódva mesélnek szerelemről, vágyról, az egymáshoz való kapcsolódásról, a magány fenyegetéséről és nem utolsósorban a tánc, az ének, a művészet felemelő erejéről. Győri Noémi partnereként Fejérvári Zoltán lép színpadra, akit generációjának egyik legtudatosabban és legérzékenyebben játszó zongoraművészeként ismer a hazai és nemzetközi közönség.

A koncertet Artist Talk követi, amely koncertjeggyel ingyenesen látogatható.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

4 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: