Azonnali hívás
Eastern Banality: Szelevényi Ákos-Mészáros Ádám-Hajdu Szabolcs

Eastern Banality: Szelevényi Ákos-Mészáros Ádám-Hajdu Szabolcs

Jegyet veszek
2022/05/26
20:00 - 21:15
Előadóterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz

Programsorozat:
Városkapu: Debrecen
gitár
Mészáros Ádám
szaxofon és más hangszerek
Szelevényi Ákos / Akosh S.
zongora
Hajdu Szabolcs
nagybőgő
Ajtai Péter
dob
Miklós Szilveszter
trombita
Szelevényi Vito

Eastern Banality: Szelevényi Ákos-Mészáros Ádám-Hajdu Szabolcs

A Városkapu: Debrecen programsorozaton belül ezen az estén egy egészen speciális koncert várható, amelyen az alkalmi zenekar egy improvizatív elemekre is épülő szabadzenei, kísérleti jazz zeneművet hoz létre. Kiindulási alapjaként Debrecen városához kapcsolódó zenei közhelyek, klisés dallamtöredékek, motívumok szolgálnak, melyeket a két meghatározó, egyaránt debreceni kötődésű alkotó, Szelevényi Ákos és Mészáros Ádám kutat fel a városhoz kapcsolódó anyagokban és zenei emlékezetben. A debreceni kötődésű zenészek mellett a koncerten közreműködik zongorán a zenei produkciókban ritkábban látható, szintén debreceni kötődésű filmrendező, Hajdu Szabolcs is, valamint Ajtai Péter, Miklós Szilveszter és Szelevényi Vito.

A koncepció alapja ezen zenei klisék parafrázisának elkészítése. A produkció alkotóinak vesszőparipája a zenei határélmények keresése a hagyományos formanyelv dekonstruálásával, a tartalom megszokott kontextusához viszonyítva új formába és perspektívába helyezése a pillanat eszközeivel. Az egyéni és kollektív improvizációra építő produkció a hallgató számára új értelmezési alternatívát kínál a kiindulási pontként kezelt hagyományos - a városhoz köthető - zenei anyagokhoz. Ez a műfaji koncepció leginkább a kortárs jazz világában valósul meg, amit megszólalásában, hangszerelési megoldásaiban is megidéz a kollektíva.

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

1 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: