Azonnali hívás
Fanfare Ciocărlia (RO)

Fanfare Ciocărlia (RO)

A Magyar Zene Háza és a Hangvető közös sorozata
Minden jegy elkelt
2022/09/24
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Globálzene
Tradicionális zene
Közös

Jegytípus:
álló

Fanfare Ciocărlia (RO)

Valahol Románia északkeleti részén, a moldáv határ közelében, egy végtelennek tűnő, göröngyös út kanyarog a dombok mellett. Olyan házak mellett, amelyeket Chagall véletlenszerűen dobott a tájba. Itt érjük el a fúvószene egyik legelképesztőbb újkori jelenségének szülőhelyét: Zece Prăjinit. Itt kezdődött a Fanfare Ciocărlia története 1996-ban 12 zenésszel. Innen hódították meg a világot tubák és tenorkürtök mélynyomású robbanásaival, amelyek a trombiták és szaxofonok vad kakofóniájával keverednek. A kelet-európai rézfúvós zene örömteli erejét 25 éve szabadították a világra, ezt a jubileumot ünneplik most aktuális turnéjukkal, amely eljut a Magyar Zene Házába is.

Küldetésük komolyságát már 1998-ban, első albumuk megjelenésekor a vezető trombitás, Radulescu is előre jelezte: „csak várjatok és meglátjátok - egyszer majd a Marson fogunk játszani!” Ha erre talán még várni is kell, a nagy jelentőségű zenekar számtalan turnén, több millió kilométert tett meg, és persze Magyarországon is többször mulathattunk életteli zenéjükre. A Fanfare Ciocărlia páratlan tehetsége, ahogyan a balkáni fúvósokat a jazz, a pop és a rock elemivel fűszerezik, mindezt őrült precizitással, nyaktörő tempóban előadva. Kultikus státuszukat nem csak világzenei színpadokon alapozták meg, de a punktól a klasszikusig terjedő zenei színtereken is jól csengő név lett a Ciocărlia. Több ezer koncert és kilenc stúdióalbum után a Fanfare Ciocărlia karrierje csúcsán volt, amikor a világjárvány leállította egy időre a koncertéletet, ám a zenekar számos rajongója aktívvá vált, és anyagi támogatással és bátorító szavakkal segítette őket a régóta tervezett 25. jubileumot megünneplő album befejezésében. Az eredmény az It Wasn't Hard To Love You című album, amely egy zenei óda a Fanfare-rajongók légióinak.


„Ez a legújabb fejezet egy kis faluból származó nagy zenekar történetében, egy olyan zenekaré, amely mosolyt akar csalni az emberek arcára, és egy olyan zenekaré, amely egy hosszú, éjszakába nyúló, izgalmas koncertekből álló jövőre vágyik.”
A jubileumot ünneplő turné budapesti állomásán is éjszakába nyúló igazi örömkoncert várható.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: