Azonnali hívás
Oláh Krisztián Quartet feat. TRYPL Horns: Music for 24/7

Oláh Krisztián Quartet feat. TRYPL Horns: Music for 24/7

Lemezbemutató koncert
Jegyet veszek
2023/03/03
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Jegytípus:
ülő
zongora
Oláh Krisztián
szaxofon
ifj. Oláh Kálmán
nagybőgő
Orbán György
dob
Serei Dániel
trombita
Ryan Quigley
szaxofon
Paul Booth
harsona
Trevor Mires

Oláh Krisztián Quartet feat. TRYPL Horns: Music for 24/7

A hazai jazzélet egyik meghatározó szereplője, az Oláh Krisztián Quartet harmadik nagylemeze Music for 24/7 címmel 2023-ban jelenik meg. A 2022-es Crescendót követő album különlegessége, hogy közreműködik rajta Nagy-Britannia egyik emblematikus fúvós szekciója a TRYPL Horns (Ryan Quigley, Paul Booth, Trevor Mires). Az új anyagot a Quartet ebben a kibővített, héttagú felállásban mutatja be a Magyar Zene Házában.

A zeneszerző-zongorista Oláh Krisztián sajátos, dinamikus zenei világát több összetevőből építi fel: a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, valamint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája szervesen kapcsolódik egymáshoz darabjaiban. Oláh kimagasló zeneisége nagyon fiatal korában megmutatkozott, húszévesen már harmadik lett az igen rangos Montreux-i Jazz Fesztiválon, aminek hozományaként Al Jarreau-vel, Kurt Rosenwinkellel és Joe Sandersszel zenélhetett. Az elismeréseket ezután is jelezték tehetségét (Junior Prima-, Creative Art-, Orszáczky- és Gramofon Díj), és 2018-ban ő volt az első magyar jazz zongorista, aki a Thelonious Monk Institute által rendezett nemzetközi zongoraverseny washingtoni döntőjébe jutott. Legfontosabb zenei projektjével az Oláh Krisztián Quartettel 2020-ban adta ki első, csak saját kompozíciókat tartalmazó albumát, az At The Back Of My Mindot 2022-ben követte a Crescendo című második szerzői nagylemez. Az ihletett kreatív állapotot fenntartó szerző 2023 elején máris egy újabb anyaggal jelentkezik, ezt azonban Quartetje mellett az emblematikus, latinjazzes brit fúvószenekarral, a TRYPL Hornsszal rögzítették, így egy egészen új oldalát mutatja meg Oláh formációjának. A lemezbemutató koncerten a három jeles fúvós, Trevor Mires, Ryan Quigley és Paul Booth is jelen lesz, egyszeri, különleges koncertre érdemes készülni.

Trevor Mires közel két évtizede van ott a londoni zenei élet élvonalában, tagja volt többek között a Jamiroquai és az Incognito nevű jazzfunk zenekaroknak. George Bensontól és Pat Methenytől Tom Joneson és Mark Ronsonon át a Radioheadig és Beyoncéig nagyon sokakkal zenélt már. Ryan Quigley szintén az Egyesült Királyság egyik legkeresettebb szóló- és jazztrombitása, többek között Quincy Jones, Ron Carter, Aretha Franklin, George Michael, Gregory Porter, Michael Bublé és Robbie Williams közreműködésével készített felvételeket és turnézott. A harmadik fúvós, Paul Booth természetesen szintén nagyon keresett szaxofonos. Széles műfaji palettán dolgozott másokkal – tényleg csak néhány kiragadott példa: The Eagles, Eric Clapton, Steely Dan, Carlos Santana, Van Morrison, The Allman Brothers Band, Chaka Khan, Kylie Minogue, Jamiroquai. Zenélt továbbá az Incognitóval, a Brand New Heaviesszel és a BBC Big Banddel is.

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

3 500 Ft
Elmentem a naptárba:

Jazz-bérlet

 

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Jazz-bérletünk a műfaj sajátosságain belül maradva, azokat mégis nagyon eltérő irányból közelítve kínál minőségi zenei élményeket és új felfedezéseket minden rajongónak.

Koncertek

2023. január 20. (péntek), 19.30 Gadó Gábor Francia Quartet

2023. február 11. (szombat), 19.30 Neumann Balázs Trió: Szavaknál több lemezbemutató Magyar költőóriások verseinek megzenésítése

2023. március 3. (péntek), 19.30 Oláh Krisztián Quartet feat. TRYPL Horns: Music for 24/7 - lemezbemutató 

Bérletár: 8500 Ft

 

 

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.