Azonnali hívás
Veszprém Város Vegyeskara, a Gizella Nőikar és az Opus Énekegyüttes koncertje

Veszprém Város Vegyeskara, a Gizella Nőikar és az Opus Énekegyüttes koncertje

Veszprém Énekel
Ingyenes
2022/10/15
16:00 - 17:00
Előcsarnok
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs


Jegytípus:
ülő
Veszprém Város Vegyeskara
karnagy
Erdélyi Ágnes
Gizella Nőikar
karnagy
Borbásné Gazdag Gabriella
Opus Énekegyüttes
karnagy
Kővári Péter

Veszprém Város Vegyeskara, a Gizella Nőikar és az Opus Énekegyüttes koncertje

Veszprém a kórusmuzsika és a kórusfesztiválok városa. Sok évtizede rendszeresen megzendülnek a történelmi város terein, termeiben, templomaiban a vokális zeneirodalom remekművei. Europa Cantat, Vivace, Romantikus és Tavaszi Ének fesztiválok, Magyar Kórusok Találkozóinak hosszú sora jelzi a város dalosainak és karnagyainak elhivatottságát. Ezen a délutánon három emblematikus együttes hívja egybe az éneklő generációkat egymásnak- és együtt dalolásra, a közönséget is bevonva az éneklés örömébe.

A két helyszínen felváltva hallgathatja őket a közönség, majd a műsor végén közösen adnak elő városuknak Veszprémnek és kórusainak dedikált műveket. Az 1956-ban Zámbó István által alapított Veszprém Város Vegyeskara hazánk legpatinásabb, de mindig megújulni képes együttesei közé tartozik. Repertoárján az a cappella kórusmuzsika mellett oratóriumok is szerepelnek. Teljes vertikumú kóruscsaládot, így ifjúsági és senior kórust is működtetnek. A Gizella Nőikar éppen 20 esztendeje vesz részt a veszprémi művészeti életben, aktív résztvevői és alakítói a város és környéke zenei eseményeinek. Magas színvonalú előadásaikon a nőikari repertoár minden korszakot felölelő szépségeit mutatják be. Hangversenyeznek határokon belül és szerte Európában. Az Opus Énekegyüttes 2013-ban alakult, 13 énekesből álló kamaraegyüttes. Repertoárja kiterjed az egyházi és világi kórusirodalomra, az ehhez kapcsolódó kamarazenére a reneszánsz madrigáloktól és motettáktól kezdve a XX. századi és kortárs művekig.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes / free
Elmentem a naptárba:

A Magyar Zene Háza évente több alkalommal kaput nyit egy-egy városra, ezúttal Veszprém város zenei életébe engedünk betekintést az intézményen keresztül - egy többhetes rendezvénysorozat keretében különleges koncertekkel, egyszeri eseményekkel.

2022/10/13 - 2022/11/12

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.