Azonnali hívás
Zenei játszótér

Zenei játszótér

Nyitvatartás:

A Zenei játszótér szabadon látogatható. 

Jegypénztár:

A Zenei játszótér díjmentesen látogatható.

Térkép grafika

A Magyar Zene Háza épületének szomszédságában a zenei tematikát követő élménykertben egy különleges játszótér kapott helyet, ahol olyan egyedi kültéri eszközöket helyeztünk el, amelyekből mechanikus működtetéssel a látogatók hangokat, dallamokat, ritmusokat csalhatnak ki. Ilyen eszközök például a különféle dobok, a burkolatban elhelyezett zenélő párnák, az oszlopharangok, vagy a lábbal működtethető sípok. A hangszerek, eszközök kerekesszékesek számára is használhatók.

Alsós Pedagógusoknak ajánlott foglalkozásaink

Utazás Zengőfalvába
Utazás Zengőfalvába
Muzsikás kalandozás néphagyományaink világában, mesés játékos foglalkozás.
A hangszer én vagyok 1.
A hangszer én vagyok 1.
Hogyan lehetsz Te is hangszer? Tegyünk közösen egy próbát! Eszközeink: a ritmus világa és az emberi hang.

Utazás Zengőfalvába -

Muzsikás kalandozás néphagyományaink világában, mesés játékos foglalkozás

Időutazásra hívunk, az élő muzsikaszótól zengő falvak világába! Mindenkinek élt, dalolt, táncolt egy-egy dédmamája, ükpapája , a múltban. Most kukkantsunk be ebbe a világba, magunkra öltjük jeleit, hangjait: mesével, muzsikával, tánccal, játékkal kapcsolódunk őseink életéhez! 

Nyenyere, duda, citera, ütőgardon: mi fán teremnek ezek a csuda hangszerek? Kiválaszthatod a kedvencedet! Lesz népi just dance óriás kivetítővel: le tudod utánozni a mozdulatokat? Muzsikás mesébe csöppensz, és észre sem veszed, máris megtanultál sok jó éneket: meg fogsz lepődni, milyen sok emberrel fogod tudni örömmel énekelni majd őket – közös kincseink e dalok!   

A foglalkozás szorosan kapcsolódik az alsó tagozatos NAT-hoz: az ének-órák mellett a magyar órák (népmese), környezet (évkerék installáció: évszakok), rajz és vizuális kultúra (népi motívumok) tartalmát is gazdag anyaggal egészíti ki. 

Ajánlott korosztály: 1-4. osztály      

Időtartam: 120 perc   

Helyszínek: Kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkoztató   

Foglalható időpontok: hétfő 14.00, kedd: 9.00, szerda: 9.00

Jegyár: 1000 Ft / résztvevő 

Jegyet veszek

A hangszer én vagyok 1. -

A ritmus világa és az emberi hang

Izgalmas foglalkozásunk időtartama 2 x 60 perc, mialatt játékos bevezető után a vokális és hangszeres játékkal alakulunk át “hangszerré”. A testünk, a hangunk, a ritmus, a dallam: mi magunk is részei lehetünk a megszülető zenének! A foglalkozásokon a gyerekek megismerkedhetnek a Magyar Zene Háza kiállítótereivel, melyek kalandra hívnak, és felfedezésre várnak! Hangszereket imitálunk, közösen komponálunk, elmélyülten zenét hallgatunk a kiállítás magával ragadó tereiben.  Együtt ismerkedünk a körülöttünk és bennünk lévő hangszerek világával! 

Ajánlott korosztály: 1-4. osztály      

Időtartam: 120 perc   

Helyszínek: Kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkoztató   

Foglalható időpontok: kedd 9:00, szerda 9:00 

Jegyár: 1000 Ft / résztvevő

Jegyet veszek

Galéria - Zenei játszótér

iratkozz fel
hírlevelünkre!
Megosztom